Muzičarka iz Srbije PRVA NA SVETU!

Izvor: Mondo, 27.Okt.2018, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzičarka iz Srbije PRVA NA SVETU!

Na najprestižnijem takmičenju, prvi put u istoriji učestvovale tri Srpkinje, jedna odnela prvu nagradu!

Lenka Petrović (23) iz Beograda osvojila je prvu nagradu na 20. Međunarodnom takmičenju harfista u Izraelu, saopštilo je Udruženje harfista i prijatelja harfe Srbije.

Međunarodno takmičenje za harfiste u Izraelu pripada najprestižnijim umetničkim događajima, prvi put je održano 1959. godine i održava se svake tri godine.

Počasni predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << takmičenja je maestro Zubin Mehta, a pobedniku takmičenja dodeljuje se pozlaćena Koncertna harfa.

U konkurenciji od 30 takmičara probranih iz svetske elite harfista, predstavile su se prvi put u istoriji tri harfistkinje iz Srbije, osim Lenke Petrović, bile su zapažene Anđela Stanković iz Novog Sada i Nađa Dornik iz Beograda.

Lenka Petrović je pored Prve nagrade osvojila i Nagradu "Irina Kaganovski" za najbolje izvođenje kompozicije "Vltava" Bedžiha Smetane, koju je podelila sa Joel fon Lerber iz Švajcarske i Nađom Dornik iz Srbije.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.