Muškarcima je sreća lakše dostupna

Izvor: Press, 30.Avg.2018, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muškarcima je sreća lakše dostupna

Da bi se osećali srećno, pripadnicima jačeg pola dovoljan je „klik" kompjuterskim mišem, dok ženama osmeh na lice izmamljuju uglavnom odnosi sa drugim ljudima, pokazala je australijska studija

Takozvani „indeks sreće" analiziran je na uzorku od 8.500 Australijanaca  između 18 i 64 godine života.
- Australijancima je sreća relativan pojam >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i za njih su svakodnevne sitnice mnogo važnije  nego bilo kakva dugotrajna dostignuća - rekla je Karen Filips iz istraživačke kompanije koja je sprovela anketu.
Istraživačima je posebno zanimljiva razlika među odgovorima koje su o stanju sreće dali muškarci i žene. Pripadnici oba pola su se složili da im je opuštanje najdraži način razveseljavanja sebe, ali oni tu aktivnost potpuno drugačije doživljavaju. Više od pola muškaraca izjavilo je da ih najviše uveseljava „surfovanje" internetom, igrajući umrežene igrice ili koristeći društvene aplikacije poput Fejsbuka, dok samo 39 odsto žena uživa u ovakvoj vrsti aktivnosti. Oko 55 odsto žena će radije pripremiti porodičnu večeru ili picu za prijatelje, a više nego muškarce, može da ih razveseli njihov kućni ljubimac.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.