Muškarci skloni iznenadnim napadima BESA možda pate od PMS-a!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2020, 18:27

Muškarci skloni iznenadnim napadima BESA možda pate od PMS-a!

Možda vas muči IMS

Dr. Džerald Linkoln, naučnik iz "Medical Research Council’s Human Reproductive Sciences Unit" u Edinburgu otkrio je da muškarci imaju svoju verziju PMS, te ju je nazvao IMS (Irritable Male Syndrom/ Sindom muške razdražljivosti), a uzrok je smanjen nivo testosterona.

Muškarci koji su skloni iznenadnim napadima besa verovatno pate od IMS-a (Sindroma muške razdražljivosti). S godinama kod muškaraca dolazi do naglog pada testosterona, ali velike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oscilacije u nivou muškog polnog hormona prisutne su i kod mlađih muškaraca.

A post shared by Bʝöɾɳ Hαɱαɳɳ (@bjoern_hamann82) on Oct 1, 2020 at 6:18am PDT

Neočekivani rezultati istraživanja

Postojanje IMS-a prvi je otkrio Džerald Linkoln s Medicinskog istraživačkog centra u Edinburgu. Linkoln je promatrao osam ovnova s pretpostavkom da će životinje biti agresivnije u sezoni parenja, kada je nivo testosterona visok, ali otkrio je suprotno. Kada je količina testosterona opala, ovnovi su se iz samopouzdanih i sposobnih mužjaka pretvorili u nervozne, povučene životinje koje je bilo lako iziritirati.

A post shared by Andrea Zanasi (@iamandreazanasi) on Oct 16, 2020 at 3:24am PDT

Linkoln tvrdi da testosteron ima jak uticaj i na ljudsko ponašanje i smatra da stresni događaji, poput smrti drage osobe, razvoda ili teške bolesti mogu uzrokovati nagle fluktuacije razine testosterona u organizmu. Manjak testosterona uzrokuje umor, depresiju, razdražljivost i smanjenje libida, ali ima i fizičke posledice, poput bolova, posebno u rukama i nogama, znojenja i crvenila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.