Moda i piloti

Izvor: Press, 09.Maj.2013, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moda i piloti

Vivijan Vestvud je redizajnirala čuvene crvene uniformeVirdžin Atlantika (‘’Virgin Atlantic’’). Preko 7.500 članova osoblja, uključujući posadu, pilote i zaposlene u Virdžin Holidejsu (‘’Virgin Holidays’’ ) će se od jula ove godine premijerno pojaviti na svom radnom mestu u novim odevnim kombinacijama. Ipak, zvanično lansiranje cele linije se ne očekuje pre 2014. godine.

Možda će spoj eksentrične kreatorke Vivijan Vestvud i vlasnika ‘’Virdžin’’ kompanije Ričarda Bransona (Richard Branson)nekog iznenaditi, naraočito nakon skorašnje kreatorkine izjave da treba izbegavati nepotrebne troškove i proizvodnju odeće ukoliko je kvalitet postojeće zadovoljavajući. Ona je dodala da je uvek cenila kvalitet, a ne kvantitet. Međutim, nakon što se preko bivšeg muža Malkolma Meklarena (Malcolm McLaren) upoznala sa Bransonom, rodile su se mnoge kreativne ideje i između ostalog su shvatili da je vreme da zaposlene obraduju novim uniformama. McLaren je inače dugo godina bio menadžer grupe Sex Pistols koja je izdavala albume upravo za Bransonovu izdavačku kuću Virdžin Rekords  (‘’Virgin Records’’).
Uniforme su izrađene od recikliranih materijala, uklučujući poliestersko vlakno  koje potiče od plastičnih flaša. Glavna ideja je bila da se što više umanji negativni aspekt proizvodnje u smislu zagađivanja okoline. Uz ekološku svest Westwoodova naravno nije zanemarila modni momenat – uniforme imaju njen jedinstveni stvaralački pečat, glamurozne su, moderne i veoma vešto ukrojene.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.