Izvor: Njuz.net, 08.Okt.2015, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi stručnjaci odlaze iz Srbije kako bi zaradili dovoljno novca za kupovinu stana u Beogradu na vodi

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeSRBIJA, 8. septembar 2015, (Njuz) – Istraživanje Instituta za demografska kretanja i urbanizam iz Sremske Kamenice pokazuje da je glavni razlog zbog koga mladi napuštaju zemlju njihova želja da zarade novac za kupovinu stana u Beogradu na vodi. Kako tvrde u ovom inistitutu, početak radova na ovom kapitalnom projektu koincidira sa povećanjem broja onih koji pokušavaju da odu iz zemlje.
– Naše analize pokazuju da je stan u Beogradu na vodi želja većine mladih stručnjaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << a pošto će novac za njega brže zaraditi u nekoj drugoj zemlji, ne preostaje im ništa drugo do da napuste Srbiju, rekao nam je koordinator istraživačkog tima, profesor Branko Spasenić. Spasenić tvrdi da među onima koji odlaze iz zemlje ima stručnjaka svih profila, da uglavnom odlaze u bogate, razvijene države što pokazuje da im je cilj da što ranije zarade potreban novac za kupovinu stana.
Sa njim se slaže i Marko Grgurović koji je nedavno diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu i već pronašao posao u Švedskoj.
– Objektivno, sa mojom diplomom ću potreban novac mnogo brže zaraditi negde u inostranstvu. Obišao sam maketu, pažljivo pogledao internet prezentaciju i već izabrao stan koji bih voleo da kupim. Po mojim proračunima, njegova gradnja će biti završena za nekih tridesetak godina, što mi daje dovoljno vremena da uštedim potreban novac, kaže Marko i dodaje da je stan u Beogradu na vodi novi statusni simbol i da je njegova kupovina postala stvar prestiža među mladima.
– Nadam se samo da stanovi neće biti razgrabljeni pre mog povratka u zemlju. Trideset godina je ipak dug period, a znam da među mojim kolegama ima dosta onih kojima je za oko zapao isti stan, otkrio nam je on neke od svojih briga.
Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali pozdravlja ovakav potez mladih stručnjaka i poručuje da će uskoro biti predstavljena i maketa Despotov grada što će motivisati još veći broj mladih da napuste zemlju kako bi sebi priuštili stan i na ovoj prestižnoj lokaciji.
Bojan Savić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.