Mladi iz Srbije putuju u SAD

Izvor: Dzungla.org, 28.Nov.2011, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi iz Srbije putuju u SAD

Mladi iz Loznice, Šapca, Valjeva, Preševa i Bujanovca, posredstvom lokalnih kancelarija za mlade, mogu konkurisati za učešće u Programu za mlade lidere centralne Evrope, koji predviđa odlazak u SAD.

Kako je rečeno agenciji Beta u lozničkoj Kancelariji za mlade, konkurs je otvoren do 15. januara 2012. godine, a reč je o programu dvosmerne četvoronedeljne razmene mladih iz centralne Evrope i SAD.
Predviđeno je da izabrani mladi lideri, njih ukupno 64 iz Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << Slovenije, Slovačke i Mađarske, posete u julu SAD, a da mladi Amerikanci uzvrate posetu u avgustu.
Cilj projekta je da mlade na adekvatan način pripremi za vođenje i razvoj projekata, upozna sa pojmom različitosti, kao i sa američkom kulturom, istorijom i društvom.
Projekat organizuju nevladina organizacija Meridijanski međunarodni centar iz Vašingtona, Inicijativa mladih za ljudska prava iz Srbije, kao i partnerske organizacije iz preostale tri zemlje.
Program finansira Biro za obrazovna i kulturna pitanja Vlade SAD.
( Izvor: B92,Beta )

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.