Mislite da ste ŽRTVA LOŠE KARME i da ste negde ZAPELI? Njeno dejstvo se može smanjiti na ovih sedam načina...

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2023, 16:05

Mislite da ste ŽRTVA 'LOŠE KARME' i da ste negde 'ZAPELI'? Njeno dejstvo se može smanjiti na ovih sedam načina...

Postoji pozitivna i negativna karma, a mi nismo u mogućnosti da izbegnemo iskustvo naše karme (tačnije iskustava koje je naša duša namenila da prođe u ovom životu). Ipak, postoje određene stvari koje možemo da učinimo kako bismo se sa njom lakše nosili. Evo sedam načina kako to možete da učinite...

Prihvatite odgovornost

Prvi korak ka isceljivanju loše karme je preuzimanje apsolutne i pune odgovornosti za to gde se nalazimo u svom životu. Ponekad >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << život može biti nepravedan, ponekad ga kontrolišu sile izvan naše kontrole, ali uprkos tome, mi smo jedini odgovorni za to kako ćemo se osećati. Prihvatanje odgovornosti je ono što pokreće proces isceljivanja.

Znajte da ne moramo da se pomirimo sa svojom karmom, odnosno ne morate da joj se predajete

Svaka stvar u našem životu događa se prema karmičkom zakonu. Sve što je učinjeno u prošlosti već je stvorilo svoj rezultat u obliku karme, tako da se odvija u našem životu u ovom trenutku. Međutim, iako su posledice bile unapred određene, to ne znači da je naš život u potpunosti unaprijed određen, piše consciousreminder.com. Ono što igra glavnu ulogu u oblikovanju našeg života je suočavanje sa našom karmom. Ona je tu da bi nas naučila određenim lekcijama. Iskoristite ih za rast i napredak i ne predajte se ulozi žrtve.

Napravite razliku između karme i svojih nepromišljenih postupaka

Kada se poistovetimo sa karmom kroz koju prolazimo, znatno otežavamo rešavanje situacije, odnosno karmi pripisujemo i naše postupke. Ukoliko se suočavate s nekom izazovnom situacijom, pokušajte da je na čas razmotrite kao objektivan promatrač, bez emocija. To vam može pokazati jasniju, širu sliku.

Prestanite da gomilate negativnu ili drugu, lošu karmu

Kad se nađemo u određenoj dubokoj situaciji iz koje bismo želeli da izađemo, moramo da prestanemo sa dubljim kopanjem po njoj. Najčešće se savetuje da prošlost pokušate otpustiti. Lakše je reći nego učiniti, pomislićete. Najprije jasno osvestite kako se osećate, gde se taj osjećaj manifestira u vašem telu. Dajte mu naziv, oblik, boju... A potom si postavite pitanje: "Da li želim da se oslobodim ovog osećaja?" Možda na početku to neće biti lako, možda želite i da se i dalje držite prošlosti iz samo vama poznatih razloga. Svakodnevnim trudom i uranjanjem u taj osećaj, postepeno ćete shvatati da želite da se opustite. Tada vizualizujte da to činite i da on, baš tog oblika, imena i boje kakvim ste ga opisali, nestaje iz vašeg tela, uma, života...

Pronađite koren loše karme

Njeni koreni su duboko u nama, u našem ponašanju u prošlosti. Oni su neprijatelji ili prepreke koje se nalaze u nama. Svojom voljom i namerama u stanju smo da uništimo svoje unutrašnje neprijatelje, negativna uverenja i sve prepreke.

Uklonite odnose i situacije koje podržavaju negativne cikluse

Dok živimo svoje živote, verojatno ćemo se naći u odnosima ili situacijama koje su ciklične i negativne. Moramo prekinuti te cikluse, inače će se oni nastaviti negativno odražavati na našu svakodnevicu. Trebalo bi mirno i bez emocija da procenimo što nam zapravo služi, a što ne. Vaša intuicija to već ionako zna, poslušajte je.

Zamolite za opraštanje i oprostite drugim ljudima - ne osuđujte

Ponekad osećamo ljutnju jer smatramo da nam je neko učinio nepravdu. Nastavićemo da privlačimo negativnu karmu ili energije, sve dok imamo loše osećaje prema nekome ili nečemu. Kako bismo prekinuli krug, moramo se osloboditi mržnje i ljutnje i pronaći mir u sebi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...


Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.