Ministarstvo kulture uputilo 0.62 odsto podrške protestu kulturnih radnika

Izvor: Njuz.net, 22.Jun.2013, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo kulture uputilo 0.62 odsto podrške protestu kulturnih radnika

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeMinistar kulture za sada obećava samo verbalnu podršku/FOTO: B92

BEOGRAD, 22. jun 2013, (Njuz) – Ministarstvo kulture odlučilo je da podrži protest „Stop uništavanju kulture“ koji se održava danas u Beogradu, Nišu i Novom Sadu i u tu svrhu uputilo je 0.62 odsto verbalne podrške demonstantima.
- Ministarstvo je dužno da podrži ovakve proteste jer je situacija u kulturi prosto neizdrživa. Nažalost, ministarstvo nema mogućnosti da u većoj meri pomogne protest >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << jer je u budžetu za ovu godinu planirano samo 0.62 pprocenta sredstava za kulturu – kaže ministar Bratislav Petković.
On je pozvao kulturne radnike da pokažu razumevanje za tešku situaciju u kojoj se društvo nalazi i obećao da će, čim to situacija dozvoli, obezbediti veću podršku svim institucijama kulture. Ministarstvo će podršku pružiti tako što će obezbediti da 0.62 odsto prisutnih na ovom protestu budu zaposleni u samom ministarstvu, a sam ministar će sa 0.62 procenta svojih izjava skrenuti pažnju na loše stanje u kulturi. Takođe, on je pozvao kulturne radnike da predlože svoje projekte kako bi ministarstvo moglo na pravi način da oceni kome je pomoć najpotrebnija.
- Bez dobrih projekata mi ne možemo znati da li treba više podržati zaposlene u bibliotekama, muzejima, glumce, slikare ili nekog drugog. Zaposleni u ministarstvu koji će biti na protestu samim tim ne mogu znati sa koliko aplauza treba da nagrade kog govornika. Tek kad analiziramo projekte dobićemo jasniju sliku i prema njoj planirati naše sledeće poteze – kaže Petković.
Ministar je obećao da se neće sve završiti na verbalnoj podršci i da će učiniti sve da kulturni radnici uživaju bolji status u društvu. Kako bi dokazao da misli ozbiljno, on je svima koji se okupe na protestu ponudio i popust od 0.62 odsto u svojoj poslastičarnici.
Bojan Savić

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.