Milosavljević: Možda bi bilo drugačije da smo igrali Teo i ja

Izvor: 011vodič.com, 14.Sep.2019, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević: Možda bi bilo drugačije da smo igrali Teo i ja

Poslednjih dana skoro da ne postoji osoba u Srbiji koja ne nagađa razloge poraza košarkaša u četvrtfinalu Mundobasketa. Često se kao jedan može čuti: “E da se nisu povredili Miloš Teodosić i Dragan Milosavljević…” Istina je da su iskusni bekovi mnogo nedostajali srpskom timu, ali ni sam Milosavljević ne može da garantuje da bi nešto promenili.
Kvota na Srbiju u MaxBetu protiv Češke je 1,15
Možda bi bilo drugačije da smo mogli da igramo, a možda >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << i ne bi. To nažalost, nikada nećemo saznati – sa setom u glasu priča Gagi, za “Novosti”.
Čuo sam se sa saigračima. Po njihovim izjavama može da se zaključi kako su doživeli taj poraz od Argentine. Sad se u Srbiji stvara slika da je ovo tragedija, ali sigurno da je igračima najteže. Oni su odvojili celo leto, trenirali, borili se. Ovo je generacija koja je pravila neverovatne uspehe. S razlogom se stvorila euforija. Sasvim je logično da su svi očekivali mnogo. Imali smo sjajnu ekipu na okupu ovog leta, ali podlegli smo pritisku.
I za Dragana je bilo veoma čudno da gleda susret Srbije i SAD u razigravanju od 5. do 8. mesta.
Pa niko to nije mogao da zamisli. Očekivalo se da bude barem u polufinalu, ako ne u finalu. Nije bilo sreće za nas. Došao je loš momenat baš kad ne treba. Skroz je u redu biti i među pet najboljih ekipa na svetu. Ostaće žal zauvek, jer smo dobro radili, na pripremama nismo imali poraz… Ali samopouzdanje je palo u najgorem trenutku. Lepo je što smo dobili Amerikance, kao što je bitno i da pobedimo Češku. Sigurno da je bolje završiti takmičenje trijumfom. Oni igraju dobro, možda su i najveće iznenađenje, ali mi smo kvalitetniji tim.
Jedan od teških trenutaka koji je poljuljao “orlove” još tokom priprema bio je Milosavljevićev izlazak sa terena na meču “Akropolis kupa” protiv Turske.
Odmah sam znao da je ono najgore – kao iz topa odgovara igrač koji je već imao tešku povredu kolena 2014. godine, samo što je tada drugo bilo u pitanju.
– Mnogo mi je bilo teško da gledam utakmice. Prvo, zbog toga što sam doživeo ovakvu povredu i čeka me godinu dana pauze. A drugo, jer sam stvarno imao ogromnu želju da pomognem nacionalnom timu. Šta da se radi, pozitivan sam i jedva čekam da zaigram ponovo košarku.
Pokušao je Dragan da objasni kako se dogode te povrede bez ikakvog kontakta na terenu.
– To nije posledica fizičke nespremnosti, već nekog zamora u glavu. Tih povreda ranije nije bilo ovoliko. Previše se u sportu sve vrti oko novca. Sve manje se misli na igrače, koji imaju malo vremena za oporavak tela. Mada, mi smo potpuno svesni tog rizika i sa tim živimo.
Na pitanje da li je olakšavajuća okolnost činjenica da je već prolazio kroz isti period, Gagi daje pozitivan odgovor.
– Lakše mi je zbog toga, jer tačno znam šta me čeka. Trajaće baš dugo, ali sada neću praviti neke greške koje sam prošli put pravio. Mogao bih možda da se vratim na kraju sezone, ali realnije je da budem spreman za početak sledeće.
Pozitivne misli održavaju Draganovu nadu da će ponovo nositi dres sa grbom Srbije.
Naravno da bih to najviše voleo – završio je lepom željom razgovor Milosavljević.

The post Milosavljević: Možda bi bilo drugačije da smo igrali Teo i ja appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milosavljević: Euforija postojala s razlogom

Izvor: Večernje novosti, 14.Sep.2019

Srpski košarkaš, za Novosti, o porazu saigrača u četvrtfinalu SP, povredi, oporavku, budućnosti: Imali smo sjajne rezultate i ekipu na okupu, ali su igrači podlegli pritisku POSLEDNjIH dana skoro da ne postoji osoba u Srbiji koja ne nagađa razloge poraza košarkaša u četvrtfinalu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.