Mezimica bez prve klape

Izvor: Mondo, 29.Sep.2018, 01:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mezimica" bez prve klape

Film reditelja Nemanje Ćipranića, po scenariju Dimitrija Vojnova za sada neće početi da se snima.

U filmu "Mezimica" glavne uloge trebalo je da tumače Nikola Kojo, Miloš Biković i ruska glumica Aglaja Tarasova.

Međutim, producent filma, glumac Svetozar Cvetković odustao je od snimanja filma, navodno zbog pritiska, jer je ocenjeno da je reč o "antisrpskom" ostvarenju. Scenario je radio Dimitrije Vojnov.

"Priča je o bivšem DB-ovcu koji danas radi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kao makro. Od trgovaca belim robljem kupuje Ruskinju i zaljubljuje se u nju. Jednog dana trgovci je otimaju, jer su napravili dogovor da nekom stranom klijentu prodaju njeno srce. Onda on kreće u akciju spasavanja i polazi na put iskupljenja", rekao je Vojnov za portal "Republika".

U saopšenju Filmskog centra piše da su odlučili da razmotre projekte koji su dobili podršku države, kako novac Srbije ne bi odlazio na projekte koji ruže njen izgled u svetu.

"Filmski centar Srbije je ustanova kulture koja postupa isključivo i uvek po zakonu štiteći sva ustavna prava onih koji učestvuju u konkursnim procedurama. Pravo na žalbu ili javnu kritiku je pravo svakog pojedinca koje Filmski centar Srbije ohrabruje i nikom ne želi niti može da uskrati. Zapisnici sa sednica su štura verzija diskusija u kojima se često ne razume čitav kontekst, ali rad novog upravnog odbora dokazuje da je otvoren za svaki dijalog, da postupa po zakonu i da će svaku žalbu ili sugestiju razmotriti i ozbiljno uvažiti".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.