Metlu u ruke?

Izvor: Mondo, 23.Maj.2019, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Metlu u ruke?

Domaća štampa navodi da kreatoru preti ovakva kazna zbog remećenja javnog mira i reda.

Darko Kostić izazvao je incident u jednom beogradskom lokalu, kada je pobesneo i polomio deo inventara. Tabloidi su preneli da je Kostić "rušio sve pred sobom", dok je kreator na društvenim mrežama objavio da je polomio jednu pepeljaru i da je žrtva "teorije zavere".

"Kurir" piše da će protiv Kostića biti pokrenut prekršajni postupak zbog sumnje da je izvršio remećenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << javnog reda i mira, za šta je zaprećena novčana kazna od 10.000 do 150.000 dinara, ili rad u javnom interesu.

Zakon predviđa da onaj ko javni red i mir naruši nepristojnim, drskim i bezobzirnim ponašanjem, kao i onaj ko ugrožava imovinu ili vređa moral građana, plati kaznu od 10.000 do 150.000 dinara ili mora da obavi društveno-korisni rad u trajanju od 80 do 360 časova.

Isti list navodi da je rad u javnom interesu nešto na šta se osuđeni retko odlučuju kod nas, iako je u svetu to veoma popularna mera.

"U zavisnosti od godišnjeg doba i sezonskih poslova, ali i kvalifikacija onog ko služi tu kaznu, određuje se gde će ona biti odrađena. Najčešće je to JKP Gradsko zelenilo," rekao je izvor lista.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Kakva kazna preti Darku Kostiću

Izvor: Mondo, 23.Maj.2019

Domaća štampa navodi da kreatoru, zbog remećenja javnog mira i reda, preti ili novčana kazna ili društveno-korisni rad...Darko Kostić izazvao je incident u jednom beogradskom lokalu, kada je pobesneo i polomio deo inventara. Tabloidi su preneli da je Kostić "rušio sve pred sobom", dok je kreator...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.