Izvor: Piplmetar.rs, 13.Mar.2024, 03:34

Maštanje o prevari: Zašto do toga dolazi i da li treba da brinete?

Maštanje o prevari može da izazove zabrinutost i zbunjenost. Često pomislimo da više ne želimo da budemo sa svojim partnerom. Međutim, da li je to zaista tako?
Ljudski um je čudan. U jednom trenutku se fokusirate na ono što radite, u drugom ste mislima na sasvim drugom mestu. Neretko, te misli vode ka fantazijama o prevari partnera. Međutim, to uopšte nije slučajno.
Da li je maštanje o prevari normalno? Pre svega, niste jedini koji maštaju o tome. Prema Žurnalu seksualne >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << medicine, maštanje o seksu sa nekim ko nije vaš partner je najčešća fantazija. Potpuno je normalno da se ponekad osećate pomalo nesigurno ili da povremeno imate nasumične misli. Međutim, kakva je situacija ako se ovo stalno ponavlja? Postoji nekoliko razloga zbog kojih možete maštati o prevari.
Imate strah od vezivanja Svako ima te trenutke kada se konstantno zapitkuje da li donosi ispravnu odluku. Međutim, ako ste neko ko se bori sa tom idejom da bude sa samo jednom osobom, onda bi to mogao biti razlog za vaše fantazije. Zapitajte se da li vam je zaista stalo do vašeg partnera i da li zaista želite da budete u posvećenoj vezi. Ako je odgovor da, poradite na svojim strahovima i komunicirajte sa svojim partnerom.
Doživljavate nagomilana intenzivna osećanja Ako ste u najlepšim trenucima vaše veze, može vam biti čudno da odjednom počnete da imate fantazije o drugim ljudima. Može biti da jednostavno doživljavate razne vrste intenzivnih emocija koje se manifesruju u fantaziji o prevari. To ne znači da nužno želite i da postupite na taj način.
Maštanje o prevari jer ste prebrzo ušli u vezu Jako ste brzo ušli u ovaj odnos i sada se osećate malo zaglavljeno. Međutim, ovde je rešenje veoma jasno. Međutim, ako trenutno niste sigurni šta da radite, onda vas ove emocije mogu progutati.
Niste sigurni da li je monogamija za vas Možda vam je teško da budete vezani za jednu osobu. Nije svima sušeno da budu u monogamnim vezama, barem ne u svakom trenutku svog života.Međutim, kada otkrijete da ste istinski radoznali za druge ljude, vreme je da ozbiljno porazgovarate sa svojim partnerom.
Seksualno ste neispunjeni Ako je fantazija o varanju čisto seksualna, moguće je da vaš seksualni život nije toliko ispunjen koliko vam je potrebno. Možda ste upali u rutinu veze. Međutim, ne brinite, to je sve rešivo. Sve što treba da učinite je da porazgovarate sa svojim partnerom.
Postoji nešto što vas uznemirava Možda ste se samo posvađali sa partnerom ili su vam rekli nešto što vas je povredilo. Umesto da ste raspravili o tome, to se samo nagomilalo i pretvorilo u nešto drugo. Kada je u pitanju maštanje o prevari, moguće je da imate nerazjašnjena osećanja sa svojim partnerom.
Maštanje o prevari jer niste srećni u vezi Iako vam je teško da to priznate, ali ste svesni da je ljubav odavno nestala. To je teška situacija i ako ovo doživljavate, to može biti razlog zašto razmišljate o drugim ljudima. Međutim, pre nego što bilo šta učinite, razmislite da li je ovo privremeni osećaj.
Potiskujete svoje fantazije Da li ste razgovarali sa svojim partnerom o svojim najdubljim fantazijama? Ako potiskujete sve svoje fantazije, onda se one nekontrolisano stalno pojavljuju. Razgovor o njima sa svojim partnerom vam može pomoći da ih prevaziđete.
Da li maštanje o prevari može doneti nešto dobro? Iako ovo ne zvuči tako, ali maštanje o drugim partnerima može doneti i neke dobre stvari.  Prvenstveno pomoći će vam da razumete vaše želje. Ako o njima razgovarate sa svojim partnerom, onda vam to može doneti i više seksualnog zadovoljstva.
Međutim, ovo je sve tako kada je u pitanju želja za seksualnom prevarom. Ako je u pitanju emotivna prevara, onda postoji dublji problem. Kada imate fantaziju o tome da ste emocionalno bliski nekom drugom, to može značiti da jednostavno ne dobijate emocionalnu vezu i podršku koja vam je potrebna od svog partnera.
Naravno, ako imate fantazije o drugim partnerima onda bi trebalo da otkrijete šta je uzrok tome i da odreagujete u skladu sa tim. Ako želite da razgovarate sa partnerom, fokusirajte se na ono što izaziva fantazije, a ne na samo maštanje o prevari.
kostolom/GettyImagesPlus


Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.