Majstor kontroverze koji se ne suzdržava: Ko je Rasel Brend, komičar optužen za silovanje i zlostavljanje?

Izvor: Piplmetar.rs, 19.Sep.2023, 03:30

Majstor kontroverze koji se ne suzdržava: Ko je Rasel Brend, komičar optužen za silovanje i zlostavljanje?

Foto: EPA/HERBERT NEUBAUER
Uopšte nije retko da se neko poznato ime povezuje sa optužbama za seksualno uznemiravanje i drugo nedozvoljeno ponašanje, a poslednji u nizu je Rasel Brend.
Komičar, glumac i aktivista Rasel Brend optužen je za silovanje, seksualno i verbalno uznemiravanje pet žena.
One navode da se sve to desilo u periodu između 2006. i 2013. godine, a on to kategorički poriče, uprkos tome što ovo nikako nije prvi put da se njegovo ime povezuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << sa kontroverzama.
Svoju karijeru započeo je kao komičar, a proslavio se kada je dobio šansu da radi na MTV-ju, a potom i da bude voditelj Velikog brata.
To ga je kandidovalo za filmske uloge, pre svega ostvarenje Preboleti Saru Maršal, nakon čega je pozajmljivao glas u nekoliko animiranih ostvarenja, a imao je i svoju radio emisiju.
Jedna od prvih kontroverza nastupila je kada je dobio otkaz na MTV-ju jer se pojavio obučen kao Osama Bin Laden samo dan nakon napada na Kule bliznakinje.
Iako je sticao fanove svojom harizmom i stavom da nema dlake na jeziku, rastao je i broj onih koji nisu mogli da ga podnesu i koji su rado kritikovali svaki pogrešan korak.
A pogrešnih koraka je bilo, mada je i sam Rasel Brend oduvek bio otvoren o tome da je droge počeo da koristi rano, da je zavistan od seksa, da ima poremećaj pažnje i da je imao bulimiju.
Na svojim stend-ap nastupima sve ove teme obrađivao je bez okolišanja i čak sa preteranom iskrenošću u kojoj su mnogi videli prikrivanje zlokobnije unutrašnjosti.
Još jedan problematičan trenutak desio se kada su on i kolega komičar Džonatan Ros zvali glumca Endrua Saksa i ostavljali mu poruke u vezi sa njegovom unukom samo zato što nije mogao da dođe na intervju.
Taj skandal doveo je do otkaza sa BBC-ja, ali to nije puno naškodilo njegovoj karijeri, jer je i dalje imao stend-ap, glumu i dve autobiografije.
Rasel Brend je poznat i kao aktivista Bio je u braku sa Kejti Peri od 2010. do 2012, a od 2017. je u braku sa Laurom Galaher, sa kojom ima troje dece i sa kojom je bio u vezi još pre braka sa Kejti Peri.
Od 2013. godine postao je poznat i kao aktivista koji govori o raznim političkim i društvenim temama, poput razlike u bogatstvu između klasa, bolesti zavisnosti, kapitalizma, klimatskih promena i subjektivnosti medija.
Tokom pandemije objavljivao je snimke za koje je zaključeno da šire teorije zavere, a sada tvrdi da je u toku zavera protiv njega.
U tim tvrdnjama podržali su ga Ilon Mask i Endru Tejt, a Rasel Brend nastavlja da objavljuje snimke o Ukrajini, požaru na Havajima i drugim aktuelnim temama.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.



Opširnije

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Ko je Rasel Brend, komičar optužen za silovanje i zlostavljanje?

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Sep.2023

Uopšte nije rijetko da se neko poznato ime povezuje sa optužbama za seksualno uznemiravanje i drugo nedozvoljeno ponašanje, a posljednji u nizu je Rasel Brend.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.