Mad Men dobitnik nagrade Emi za najbolju dramsku seriju

Izvor: Blic, 22.Sep.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mad Men" dobitnik nagrade Emi za najbolju dramsku seriju

Serija "Mad Men", o reklamnoj agenciji s početka 1960-ih godina, dobila je prestižnu nagradu Emi za najbolju dramsku seriju, dok je mini serija "Džon Adams" odnela pet trofeja na svečanoj dodeli u Los Anđelesu.



Glumačka ekipa serije "Mad Men"

U kategoriji komične serije, drugu godinu za redom trijumfovala je "30 Rock" s Alekom Boldvinom, koji je, nakon sedam nominacija, konačno dobio Emija za najbolju mušku ulogu.

Glumica Tina Fej nagrađena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je za najbolju žensku ulogu u istoj seriji, a dobila je Emija i za scenario.

Glen Klouz je nagradu dobila za ulogu u dramskoj seriji "Damages", što je 61-godišnjoj glumici drugi Emi za ukupno 11 nominacija od 1984. godine.

Za najboljeg glumca u dramskoj seriji proglašen je Brajan Kranston za rolu u "Breaking Bad".

Pol Đamati je dobio Emija za najbolju mušku ulogu u kategoriji mini serija/televizijski film za ulogu u "Džonu Adamsu" - seriji o životu drugog predsednika SAD, dok je Lora Lini nagrađena za najbolju žensku ulogu u istom ostvarenju.

Za najbolji televizijski film proglašen je "Recount", o predsedničkim izborima u SAD 2000. godine, na kojima je aktuelni američki lider Džordž Buš pobedio protivkandidata Ala Gora.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodeljene nagrade Emi

Izvor: B92, 22.Sep.2008

Serija "Mad Men", o reklamnoj agenciji s početka 1960-ih godina, dobila je prestižnu nagradu Emi za najbolju dramsku seriju, dok je miniserija "Džon Adams" odnela pet trofeja na svečanoj dodeli održanoj u Los Anđelesu...U kategoriji komične serije, drugu godinu za redom trijumfovala je "30 Rock"...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.