MONDOPop: Najbolji filmovi o revolucijama

Izvor: Mondo, 02.Okt.2018, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MONDOPop: Najbolji filmovi o revolucijama

Oktobar uvek asocira na dve revolucije, onu veliku, boljševičku iz 1917. ali i na našu manju, koja se dogodila 5. oktobra pre osamnaest godina.



Izvor: MONDO

Koja su to filmska ostvarenja najbolje pogodila napon koji dovodi do revolucija, ali i razočaranja koja su neumitna kad se prašina slegne?

Jelena Đurović vas vodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kroz istoriju moderne civilizacije ali i istoriju kinematografije: idemo u Škotsku, Irsku, Rusiju, Francusku, Italiju – ređaju se epohe a deca revolucije su često i njene prve žrtve.

Posle kog filma se vi osećate "revolucionarno", pišite nam u koment sekciji.

MondoPOP pratite na Instagramu @mondo_pop a tamo vas čekaju nove vesti iz sveta filma, kao i fotke starog i novog Holivuda.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.