MISTERIJA OKRUGLOG KAMENJA: Svi se pitaju kako je nastalo i da li se zaista NEBO OTVORILO (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 27.Maj.2016, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MISTERIJA OKRUGLOG KAMENJA: Svi se pitaju kako je nastalo i da li se zaista NEBO OTVORILO (FOTO)

U kazahstanstkoj oblasti Mangistau nalazi se zanimljiv prirodni fenomen. U pitanju je dolina koja je prekrivena kamenjem neobičnog kružnog oblika o kojem lokalno stanovništvo ima prilično interesantno verovanje.

Naime, Mangistauska oblast nalazi se na zapadu Kazahstana, a prema legendi, nju su u jednom periodu u prošlosti opsedale horde neprijatelja koje su je prekrile kao mravi.

Uplašeni stanovnici su u pokušaju da se spasu od napada pružili ruke ka nebu i počeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da se mole. Nebo se iznenada otvorilo, a munje i gromovi su u sekundi horde neprijatelje pretvorili u kamenje, pa je po verovanju to razlog što je kamenje u ovoj oblasti čudnog oblika.

Such unusual spherical rock formations can be found in Mangistau #Kazakhstan #nature #travel https://t.co/BY2MfZJDKS pic.twitter.com/0kMUWDs5Ew

— AboutKazakhstan.com (@AboutKazakhstan) October 21, 2015

Kamenje u prečniku ima četiri metra i nastalo je pre 180 miliona godina.

Stene su mineralne, a i dalje je nepoznat tačan razlog njihovog nastajanja.

(Telegraf.rs / Izvor: aboutkazakhstan.com)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.