MAČKA NE SKIDA POGLED SA VAS?! Ne ignorišite: Evo šta POKUŠAVA time da KAŽE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2020, 09:56

MAČKA NE SKIDA POGLED SA VAS?! Ne ignorišite: Evo šta POKUŠAVA time da KAŽE!

Obratite pažnju sledeći put!

Većina mačaka nisu bučne kao psi i ne oglašavaju zvukom svoja osećanja. One ponašanjem i najčešće pogledom javljaju kako se osećaju i šta im je porebno. Evo "rečnika" njihovog pogleda.

 1. Gladne su

Kada mačka neprestano gleda u vlasnika znači da joj nešto treba. Najčešće očekuju da se čovek sam seti da je gladna, pa ga posmatraju dugim pogledom da bi shvatio šta je zaboravio.

Ukoliko pogledom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne dobije hranu uskoro će mjaukati! Ukoliko pogled "ne upali" uskoro će početi da se šetaju oko kuhinje i mesta gde je njen tanjirić. Sledeći korak je mjaukanje, prvo tiho, pa sve glasnije. Čim se maca najede njen pogled će ponovo da - odluta.

2. Ne oseća se dobro

Mačke ne znaju da govore, a ni da pokažu kada ih nešto boli. Gledajući direktno u oči svog vlasnika ona očekuje pomoć. Ovo posebno važi za pogled sa poluspuštenim kapcima. Ukoliko uz netremice posmatranje primetite da mačka nije aktivna, da najveći deo dana bezvoljno leži - jasno je da mora kod veterinara.

3. Uplašena je

Oči su joj širom otvorene, sedi i betremice gleda u čoveka. Ona nešto očekuje. Ona nešto čuje i uznemirena je. Ukoliko mrda vrhom repa proverite zajedno sa njom šta nije u redu. Tačnije, ona očekuje da ustanete i sa njom prošetate do vrata i prozora.

4. Zainteresovana je

Neko je došao u kuću i mačka gleda u gosta. Radite nešto novo i nju zanima šta je to. Doneli ste novu stvar u kuću i ona hoće da utvrdi čemu to služi. Pustite je da sama proceni situaciju, pomiriše je i smiriće se.

5. Voli vas

Po ceo dan gleda u vas, hoda za vama, legne na vaš lap top ili novine, gura se u krilo... Ovo je potpuno normalno ponašanje mačke koja voli svog gazdu. Ukoliko mačka ne gleda svog vlasnika i ne "lepi" se za njega - ona ga ne voli!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.