Luisova smrt: Estrada plaća danak u krvi!

Izvor: S media, 31.Jul.2011, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luisova smrt: Estrada plaća "danak u krvi"!

Vest o Luisovoj smrti mnoge njegove kolege je zatekla i šokirala. Neki su od nas čuli da je poznati umetnik juče rano ujutru poginuo u lančanom udesu.

Frulaš Bora Dugić je bio zatečen pogibijom Ljubiše Stojanovića Luisa:

- Gospode Bože! Kad je poginuo? Ne znam šta da kažem. Izuzetan čovek, korektan, profesonalac. Nikom ništa nije nažao učinio. Baš sam se potresao – rekao je za S media portal Dugić.

Folk pevače >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Aleksandra Acu Ilića i njegovu suprugu Biljanu Jevtić vest je zatekla na putu prema nastupu.

- Bili smo izuzetno dobri prijatelji. Znamo se od naših početaka na «Hit paradama» i njegovog hita «Ne kuni me majko». Divan, predivan čovek je bio. Ako je stvarno hodalo biće po Zemlji koje je bilo toliko dobro, to je bio on! Danak u krvi plaćamo mi koji se bavimo ovim poslom i živimo od njega. Žuriš na koncert, tezgu, nastup, posle se umoran vraćaš kući... Crni niz je nastavljen, Toše, pa Darko, sad Luis... strašno je to – rekli su nam Aca i Bilja.

Pevačica i glumica Snežana Savić izuzetno se potresla kada je čula vest o tragičnoj smrti jednog od najoriginalnijih pevača izvorne narodne i etno muzike s naših prostora.

- Užasna vest. Bio je blagorodan, tih, nenametljiv, skroman. Moj zemljak. Često smo se sretali po festivalima bili u dobrim odnosima. Takav je naš posao, umorni se vraćamo s nastupa, često po lošem vremenu, koncentracija pada.. To je užasna cena za to malo slave koju dobijemo i novac za koji svi misle da je mnogo veliki, a zapravo je nadnica za strah koji iznova stalno preživljavamo. Luis je dočekao svoj zenit, postao tražen i u svetskim okvirima, verovatno mu je to donosilo mnogo više posla i eto desilo se to što se desilo. Bio je autentičan, negovao svoj poseban stil, bio umetnik u srcu i duši, ostavio je bezbroj pesama po kojima ćemo ga pamtiti. Svima će faliti naš dragi kolega, najviše njegovoj dečici. Saučešće porodici – izjavila nam je Snežana Savić.

Ognjen Amidžić, polovina dueta "Flamingosi" koji su s Luisom pobedio na Beoviziji 2006. godine sa pesmom "Ludi letnji ples" smogao je snage samo za jednu rečenicu:

- Obožavao sam tvoju muziku od malih nogu, čast mi je što smo sarađivali, i više od svega što smo bili prijatelji, napisao je Amidžić na svom Fejsbuk profilu.

Luis- njegova muzika će živeti! (VIDEO)

Sutra sahrana Milana Delčića Delče

Poginuo Luis!

Pevačica i kompozitor Leontina Vukomanović je takođe šokirana Luisovom pogibijom:

- Velika tuga. Njegov sin Andrej je bio s nama dve godine u horu «Čarolija» i svakako smo se družili... Predivan čovek, u šoku smo svi, jer su sve češće te vesti o stradanjima estradnih umetnika na putevima. Brzo se živi, a naš posao je takav da zahteva česta putovanja, šta da kažem osim da mi je neizmerno žao.

Muzičar Branimir Đokić je za tužnu vest čuo na TV. Šokiran je i ne nalazi pogodne reči da iskaže svoju tugu i bol:

- Šta da vam kažem? Baš mi je teško palo. Poznavao sam ga godinama, družili smo se, izvanredan čovek, svako ko ga je makar upoznao to može da kaže. Predobar. Velika tragedija – rekao je Đokić.

Pevač Marko Bulat je izjavio za S media portal:

- Mi smo bili prijatelji, iako nismo sarađivali, posećivali smo se, voleo bi da smo uradili duet... Poznavao sam njegovu decu koja se takođe bave muzikom, baš na promociji njihovog dueta sa Toni Zenom sam se poslednji put sreo sa Luisom. Izgubili smo jednog izuzetnog muzičara, i pre svega jednog izuzetno dobrog čoveka. Ova tragedija nam govori baš o tome kako ljudi vide jednu stranu medalje, to su naši nastupi. Niko ne vidi drugu stranu, te silne kilometraže koje prelazimo, i vraćamo se neispavani sa nastupa, nekad ne stignemo ni da jedemo... Ne znam šta da kažem, voleo bi da prestanu da se dešavaju ovakve tragedije na putevima... eto pre samo mesec dana, Darko... ne znam, potresen sam...

N.G.-S.I.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kolege u šoku nakon Luisove smrti: Estrada plaća "danak u krvi"!

Izvor: Svet, 31.Jul.2011

Vest o smrti Ljubiše Stojanovića Luisa mnoge njegove kolege je zatekla i šokirala. Frulaš Bora Dugić izjavio je: "Gospode Bože! Kad je poginuo? Ne znam šta da kažem. Izuzetan čovek, korektan, profesonalac. Nikom ništa nije nažao učinio. Baš sam se potresao"..

Nastavak na Svet...

Estrada u šoku nakon Luisove smrti

Izvor: Svet plus, 01.Avg.2011, 00:29

Vest o smrti Ljubiše Stojanovića Luisa mnoge njegove kolege je zatekla i šokirala. Frulaš Bora Dugić izjavio je: "Gospode Bože! Kad je poginuo? Ne znam šta da kažem. Izuzetan čovek, korektan, profesonalac. Nikom ništa nije nažao učinio. Baš sam se potresao ".

Nastavak na Svet plus...

Kolege u šoku nakon Luisove smrti: Estrada plaća “danak u krvi”!

Izvor: Scandal.rs, 01.Avg.2011

Vest o smrti Ljubiše Stojanovića Luisa mnoge njegove kolege je zatekla i šokirala. Frulaš Bora Dugić izjavio je: - Gospode Bože! Kad je poginuo? Ne znam šta da kažem. Izuzetan čovek, korektan, profesonalac. Nikom ništa nije nažao učinio. Baš sam se potresao. Folk pevače Aleksandra Acu Ilića...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.