Izvor: Blic, 27.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luis i Ogi Radivojević pevaju s Kubancima

Luis i Ogi Radivojević pevaju s Kubancima

Vrhunski džez kompozitor i pijanista Vlada Maričić sa svojim triom planira da u subotu 29. aprila na Kolarcu priredi neobičan hepening. On je na poslednjem albumu 'Romano latino' ukrstio dve veoma popularne muzičke struje - cigansku muziku utkao je u latino ritmove. Šta se dešava kada se pomešaju džipsi rumba i kubanska salsa moći će da vide i čuju posetioci koncerta.

- Album je izašao u januaru, ovo je veliki promotivni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koncert romano-kubano albuma. Na njemu, osim mene, sviraju Bata Božanić basista, Pera Radmilović bubnjar i gosti kubanci Lazaro del Toro, koji će svirati konge, kao i Raul Sandoval na udaraljkama. Raul je inače rođak čuvenog trubača Artura Sandovala. Gosti će nam biti i Ogi Radivojević, koji će otpevati dve, i Luis koji će otpevati četiri numere. Sve numere su moje originalne kompozicije, osim dve obrade 'Đelem Đelem' i 'Čaje Šukarije' - kaže raspoloženi Vlada Maričić.

Bend je dobio poziv da nastavi koncertnu mini turneju u Sarajevu i Parizu. Pitali smo Vladu Maričića da prokomentariše sličnu džipsi - latino saradnju hrvatskog benda 'Kubizmo' sa Šabanom Bajramovićem?

- Oni su obradili to površno, a ja sam sve aranžmane odradio autorski. Kubizmo je samo odsvirao poznatu matricu na koju je pevao Šaban. A kod nas ima komplikovanih mešavina ritmova i melodija. Rodom sam iz Šapca i znam šta je pravi ciganski melos. 'Šabac mala' je najveća ciganska mahala gde se nekada svirala dobra muzika. Imao sam prilike puno puta to da slušam. A za muziku me je zainteresovao deda koji je svirao u džez orkestru u Šapcu - kaže Maričić. Da li planirate novi džez album?

- Već duže sa džez triom imam u planu album sa pevačicom Tanjom Jovićević. V. Đ. Đ.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.