Ljubav monaha i životinja

Izvor: NaDlanu.com, 13.Dec.2012, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubav monaha i životinja

Divlje životinje i ljudi su uglavnom neprijatelji, ali postoje mesta gde se odlično slažu i žive u ljubavi. To je slučaj sa nekoliko pravoslavnih manastira u Srbiji, Rusiji i na Svetoj Gori gde se monasi druže sa vukovima i medvedima.

Ruski svetitelj Serafim Sarovski je davno rekao da ne može da zamisli raj u kome nema njegovog medveda. Svi su se divili tome kako je mogao da živi sa tom divljom životinjom, a on nije jedini koji je uspostavio prijateljski odnos sa ovim, na prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << izgled, opasnim životinjama.U manastiru Kovilje kod Ivanjice poznat je slučaj igumana Amvrosija koji je uspeo da pripitomi jednog vuka i dao mu ime Alfa.U manastirima širom Svete Gore poznato je da je medved domaćin na mnogim trpezama.I još nekoliko primera savršene ljubavi monaha i životinja...Smirenje i ljubav čoveka i medveda...

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.