Izvor: Blic, 18.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepotice sa stilom

Lepotice sa stilom

Pet pitanja za pobednice

1. Koliko vam znači pobeda na 'Libres Elit model luku'?

2. Šta je vaš krajnji cilj u manekenstvu?

3. Ko vam je uzor u modnom svetu?

4. Da li bavljenje manekenstvom znači zapostavljanje obrazovanja?

5. Ko vam je bio najveća podrška na ovom takmičenju?

Rialda Muharemi Moje ime će biti brend

Rialda Muharemi, 18. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godišnja lepotica iz Bara, jedna je od dve pobednice na izboru za 'Librese Elit model luku' za 2006. godinu. Njena najveća želja je da bude poznata i slavna, a ako ne uspe kao manekenka, biće modni dizajner ili glumica. Na ovu pobedu gleda kao na veliku šansu da uspe u životu.

1. Moja velika želja je da se bavim manekenstvom, tako da mi ova titula mnogo znači. Nisam očekivala pobedu, ali mislim da je ovo veliki uspeh za mene i da će mi se otvoriti mnoga vrata u ovom poslu. Nadam se da ću opravdati titulu koju sam ponela.

2. U ovom poslu želim da budem profesionalac. Volela bih da dostignem sam vrh svetskog modelinga i da moje ime postane prepoznatljiv brend. Želim da predstavljam odeću poznatih kreatora i da me svi oni poštuju i znaju kao manekenku.

3. Uzori su mi Marija Vujović i Linda Evanđelista. Marija zato što je neopisivo lepa, a i postigla je veliki uspeh. Drago mi je što je neko sa ovih prostora tako poznat u svetu. Fascinira me Lindina lepota i to koliko ona traje na modnim pistama, s obzirom na to da je u kasnim tridesetim godinama. Linda je specifično lepa, fotogenična je i ima dobru moć transformacije.

4. Ove godine sam upisala Pedagoški fakultet. Mislim da je obrazovanje veoma bitno, tako da i ako postignem veliki uspeh u manekenstvu, neću napustiti fakultet. Moji planovi su da uskladim i jedno i drugo. Pored toga bih volela da se bavim glumom i modnim dizajnom.

5. Najveća podrška su mi mama i tetka. One su i bile na finalu, a kada sam pobedila, sreća je ozarila njihova lica. Toliko su ponosne da ne mogu da skinu osmeh sa lica. Pa tetka je i 'krivac' što sam se prijavila na takmičenje, ona je čula za kasting. Naravno, ne izostaje ni podrška mog oca, sestre i ostale rodbine i prijatelja.

M. Radojković

Nevena Gičević Želim u modni vrh

Nevena Gičević, prelepa četrnaestogodišnjakinja iz Beograda, jedna je od dve pobednice 'Libres Elit model luk' finala za 2006. godinu modne agencije 'Forma Viva'. Kaže da je oduvek maštala o modnim pistama i uspehu u svetskom modnom biznisu. Očekivala je pobedu na 'Elitovom' finalu za Srbiju i Crnu Goru i raduje se svetskom finalu koje će biti održano u novembru na Tajlandu.

1. Ova pobeda mi mnogo znači. Verovala sam u sebe, želela sam prvo mesto, trudila sam se. To mi je bila najveća želja u životu. Ovo prvo mesto na 'Elitovom' finalu mi je definitivno promenilo život. Mislim da sam trenutno najsrećnija devojčica na svetu.

2. U manekenstvu želim da dođem do samog vrha. Volela bih da šetam pistama svetskih nedelja mode. San mi je da nosim modele slavnih dizajnera i da o meni snimaju priloge na 'Fešn televiziji'.

3. Uzor mi je manekenka Marija Vujović. Ona je prelepa i uspešna, a otkrivena je na 'Elitovom' izboru. Želela bih da krenem njenim stopama, pa možda jednog dana i zajedno prošetamo nekom svetskom pistom.

4. Idem u Osnovnu školu 'Mladost' u Beogradu. Pohađam osmi razred. Posle toga bih volela da upišem srednju muzičku školu ili neku drugu školu koja je vezana za umetnost. Lepo pevam, crtam i dizajniram, govorim engleski i francuski.

5. Najveću podršku mi je dala mama Grozdana. Ona me je bodrila i u svakom trenutku je bila uz mene. Ljudi iz agencije 'Forma Viva' su mi takođe mnogo pomogli, kao i prijatelji koji su mi stalno govorili da ću pobediti. m.čule 'Elit' traži nova lica

Rialda i Nevena osvojile su prvo mesto na finalu izbora 'Libres Elit model luk' za 2006. Na pisti u Kristalnoj dvorani 'Hajata' pojavilo se dvanaest finalistkinja. Pobednice je proglasila Mikaela Godar, 'lovac na modne talente'. 'Elit' organizuje nove kastinge - u Beogradu u subotu, 7. oktobra, u 'Elingtons' klubu hotela 'Hajat' u 13 časova. Istog dana kasting će biti održan u Novom Sadu u 19 časova u kafeu 'Sistem 1'. U nedelju, 8. oktobra, 'Elit' traži lica u Nišu, u klubu 'Prestiž' u 19 časova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.