Laži koje živimo: Snimak koji će vam oduzeti samo 8 minuta, a otvoriti oči za sva vremena (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 29.Mar.2017, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laži koje živimo: Snimak koji će vam oduzeti samo 8 minuta, a otvoriti oči za sva vremena (VIDEO)

Kratki dokumentarni film Spensera Četkarta "Laži koji živimo" preispituje slobodu ljudi, novac, školstvo, kapitalizam, zaštitu prirode, kilimatske promene i ljudski uticaj na njih. Iako napravljen pre dve godine, njegova tematika goniće nas narednih godina, nas i buduće generacije, ukoliko ne razmislimo svi dobro o našim postupcima i načinu kako živimo.

- U ovom trenutku možete da budete bilo gde, da se bavite se bilo čim. Umesto toga sedite sami za računarom. Šta nas to >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sprečava da radimo šta želimo, da budemo gde želimo da budemo? Svakog dana se budimo u istoj sobi i pratimo isti put, da bismo živeli isto kao i prethodnog dana. Nekada je svaki dan bio nova avantura, a onda se sve promenilo. Pre se činilo da vreme ne postoji – danas se čini da ga nema dovoljno. Znači li ovaj način života da smo odrasli, da smo slobodni? Jesmo li zaista slobodni? – počinje Spenser priču u u svom kratkom filmu.

On se dalje nadovezuje da su elementi koji su nam svima potrebni za preživaljavanje (hrana, voda i zemlja), u vlasništvu korporacija.

- Nema hrane za nas na drvećima, nema sveže vode u potocima, nema zemlje da se sagradi dom. Ako pokušate da uzmete ono što nam Zemlja daje, otići ćete u zatvor. Tako da mi poštujemo njihova pravila.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Spenser navodi i kako koliko god da smo pametni, mi smo za one koji vode svet potrošna roba.

- Otkrivamo svet kroz udžbenik. Godinama sedimo i radimo ono što nam je rečeno. Testiraju nas i ocenjuju kao u laboratoriji. Odgajani da ne pravimo razlike u ovom svetu, odgajani da ne budemo drugačiji. Dovoljno pametni da radimo svoj posao, ali ne i da dovodimo u pitanje zašto ga radimo. Tako da radimo i radimo, nemajući vremena da živimo život za koji radimo. Sve dok ne dođe vreme kada postanemo stari da radimo svoj posao. Tada smo ostavljeni da umremo. Naša deca zauzimaju mesto u igri.

Ovo je svet elita koji se kriju iza koroporacija, a njihovo najvredniji izvor nije na zemlji, to smo mi! Oni nam daju novac, a mi im zauzvrat dajemo svet.

Pogledajte film, do kraja:



(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.