Lazar Ristovski: Učim sinove da budu kapetani

Izvor: S media, 13.Jul.2011, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazar Ristovski: Učim sinove da budu kapetani

Glumac Lazar Ristovski sa svojom porodicom ovih dana plovi Jadranom na svojoj jedrilici i uživa u odmoru.

Lazar Ristovski sa suprugom Danicom i sinovima Jovanom i Petrom, ovih dana plovi Jadranom na svojoj jedrilici "Aurora". Krenuli su od Crne Gore, a sada su u Hrvatskoj.

- Uskoro moj stariji sin Petar preuzima komandu nad jedrilicom pa polaže kod mene ispit. Preuzima brod i nastavlja sa svojim društvom, a ja se vraćam u Beograd da radim na sledećim projektima, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << priča Ristovski a piše Blic.

Glumac izrazito voli da plovi i veoma slikovito doživljava ceo boravak na moru.

- Jedrenje je strast i ljubav zajedno. Takvo iskustvo opominje i podseća nas da smo samo mali i ništavni u poređenju sa moćnom i velikom prirodom. Ipak, u želji da se suprotstavimo - jer to je opet u ljudskoj prirodi - leži i suština našeg postojanja. Jedrenje je susret sa vetrom i morem. Tišina i adrenalin zajedno, priča Lazar.

On je dodao da pamti i mnoge interesantne događaje sa jedrenja.

- Ima "morskih" priča mnogo. Neke su čak i istinite. Pre neku godinu na sidrištu u jednoj uvali na Kornatima bilo je mnogo lađa pod raznim zastavama. U sumrak je neko na trubi odsvirao "Stranci u noći". Čuo se aplauz sa svih jedrilica. Nautičari su velika familija, kaže glumac sa uživanjem.

Ristovski deli pivo i kobasice za 1. maj

Film "Beli lavovi" premijerno prikazan u Sava centru

Radio S u filmu Lazara Ristovskog! (VIDEO)

Kada bi ponovo snimao film "Beli lavovi", Ristovski kaže da bi neke stvari uradio drugačije, ali ipak misli da je napravio odličan fim.

- Sve što su neki kritičari zamerali filmu, cenim kao njihov kukavičluk da priznaju da su to vrline filma. Ja sam napravio antidržavni film. Napravio sam film koji govori o Srbiji danas i on bi mogao da bude svrstan u novi crni talas srpskog filma. Onima koji su plaćeni da "čuvaju državne interese" bio je bitniji zadatak očuvanja svetlog lica vladalaca od obaveze da sebi i narodu kažu istinu o trenutku u kom živimo, kaže Lazar.

Najinter­esantniji komentar filma koji je čuo je "Lazo, povedi nas!".

- Pitam se samo koji Lazo i gde da vas povedem? Neki gledaoci su pomešali lik Dileta koji tumačim, sa mnom lično. To mi s jedne strane godi jer znači da sam Dileta dobro odigrao, ali s druge strane mi smeta jer me to baca u obaveze koje nisam planirao ovog leta, rekao je glumac uz osmeh.

Mnoge replike iz filma su zaživele u narodu, a najinteresantnije mu je što su ljudi zapamtili one iz "Radničkog repa" - "R,r, ura, radnici smo mi, više Tito nas je voleo, nego sada vi".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.