LETO S KON TIKIJEM NA KOSTA BRAVI - Nežni zagrljaj „Divlje obale“ (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2018, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LETO S KON TIKIJEM NA KOSTA BRAVI - Nežni zagrljaj „Divlje obale“ (FOTO)

Specijalna ponuda sa 10% popusta za čartere na polascima 17. i 27. juna: hoteli sa 3* i 4* po ceni već od 499 evra s uračunatim avio-prevozom i smeštajem na bazi polupansiona...

Španija je omiljena destinacija ljubitelja putovanja iz zemlje Srbije. Najbrojniji su oni koji put ove u mnogo čemu očaravajuće zemlje krenu u aranžmanima agencije Kon Tiki koja prvi ovosezonski čarter do Đirone podiže 17. juna (poslednji je 5. septembra). U letnjim mesecima i danima godišnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odmora (11 dana, 10 noćenja) „target“ je „Divlja obala“ ili svima dobro znana Kosta Brava.

Pedesetih godina prošlog veka Španci su je promovisali kao idealno mesto za odmor turista iz severne Evrope. Okupirali su je Britanci. Ovaj region u severoistočnoj Kataloniji, u provinciji Đirona, bio je decenijama san Engleza, Škota, Iraca... ali i mnogih Skandinavaca. Vrlo brzo im se pridružio i ostatak Evrope.

Spoj dobre klime i izvanrednih plaža. To je zapravo Kosta Brava u jednoj rečenici. Pruža se od francuske granice, pa sve do Barselone. Blizina prestonice Katalonije je takođe vrednost ove obale koja se ponosi prelepim hotelskim zdanjima. U svim kategorijama i ponudom za miran ali i aktivan odmor.

I zaleđina je atrakcija. Najviše zarad svoje autentičnosti. Sačuvan je njen tradicionalni izgled, pa je postala neka vrsta skrivenog dragulja za posetioce koji priželjkuju nešto više od sunca, peska i sangrije.

I ovog leta Kon Tiki je ponovo na ovom odredištu. Za svoju brojnu klijentelu obezbedio je zaista atraktivne lokacije ove mediteranske obale. I četiri najatraktivnija grada.

Ljoret de Mar je najpopularnije i najpoznatije letovalište na Kosta Bravi. Grad u kojem život ne (pre)staje. Punim plućima diše 24 sata. Uz obilje događanja koja se pretvaraju u nezaboravne uspomene. Nalazi se sedamdesetak kilometara severno od Barselone, glavnog grada Katalonije, jedne od najpopularnijih turističkih destinacija u Evropi. Upravo ovaj podatak daje i posebnu dimenziju odmoru na ovoj destinaciji jer se poseta Barseloni može odlično kombinovati sa letovanjem na Kosta Bravi. Ljoret de Mar je i najživlje turističko mesto Kosta Brave sa mnogo mesta za izlazak. Brojni kafići i barovi, vrhunski restorani i diskoteke - pečat su dobrog provoda... Hoteli u Ljoret de Maru su u centru i u blizini glavne gradske plaže ili u zoni Fenalsa plaže koja se nalazi u rezidencijalnom delu grada, pa je na njoj samim tim i obično malo manja gužva.

Divne plaže i uvale, koje su gotovo svake godine obeležene plavom zastavicom za kvalitet, kao i divlja lepota ove obale ukrašena mediteranskim rastinjem, su ono što Ljoret de Mar čini posebno atrkativnim. Treba naglasiti da su sve plaže uredne i čiste. Uz to su i opremljene svim propratnim sadržajima kao što su ležaljke i suncobrani, pedaline i kanui, igraonice i zamkovi na naduvavanje za decu… Svaka od plaža ima i profesionalne spasioce.

Blanes je turistička destinacija sa takođe izuzetnim plažama i hotelima. Preporučuje se za porodično letovanje. Ima sve sadržaje u kojima će uživati deca, ali i sve ono što će prijati i njihovim roditeljima. Tosa del Mar je namenjen onima koji spadaju u kategoriju probirljivih turista. Hoteli visoke kategorije, čudesni restorani, kao i niz drugih mogućnosti koje nude mogućnost da u istom danu provedete nekoliko sati mirnog odmora, ali i da sve nadgradite i nekom od vaših omiljenih aktivnosti.

Santa Suzana je neka vrsta nove zone ove obale. Zanimljiva je između ostalog i zato što zbog blizine Barselone omogućava da deo odmora odvojite i za posetu ovom prelepom gradu ako ne za drugo, a ono za dobar šoping.

Draž odmora u ovom delu Katalonije su i čarobni faklutativni izleti. Osim Barselone traba obavezno posetiti i Figeras, gradić sa 35.000 žitelja, koji pripada provinciji Đirona u Kataloniji. Iako je podignut nad ostacima petougaone tvrđave San Fernando iz 18. veka, Figeras je danas daleko čuveniji po tome što predstavlja rodno i grobno mesto jednog od najekscentričnijih umetnika 20. veka – Salvadora Dalija. Čarolija je i Đirona, predivni grad na reci Onjar, u kojoj se ogledaju njegove zgrade pastelnih boja. U starom delu grada je glavna ulica Rambla de la Libertad, prepuna prodavnica, kafića i restorana. Šetnjom uz Ramblu stiže se do jevrejske četvrti El Call, najočuvanije takve u Evropi i jednobrodne gotičke katedrale (15. v.) sa najširim rasponom gotičkog luka u hrišćanskoj umetnosti…

Ono što se pamti za sva vremena, a može da se doživi baš ovde je noć uz flamenko, izuzetno kompleksan i snažan umetnički izraz sa strastvenim plesom i muzikom koja greje krv. Energični pokreti, pucketanje prstima, stepovanje i zvuk flamenko gitare i kastanjeta, pamti se ceo život.

Dodatne informacije potražite putem sajta www.kontiki.rs ili putem call-centra na 011 209 80 00.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.