LEPOTA IZ DUBINE Ovo su najbolje podvodne fotografije sveta

Izvor: Blic, 22.Apr.2015, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEPOTA IZ DUBINE Ovo su najbolje podvodne fotografije sveta

Takmičenje u podvodnoj fotografiji koje organizuje sajt Underwaterphotography.com održava se od 1996. godine. Na njega svake godine pristigne veliki broj podvodnih fotografija iz celog sveta.

Među onima koji su učestvovali u ovom takmičenju posebno je zanimljiv slučaj Raula Kapreza, koji je od takmičara došao do osobe koja komentariše fotografije učesnika.

Raul Kaprez je ljubav prema fotografiji razvio otprilike u isto vreme kad i ljubav prema ronjenju. A onda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je odlučio da spoji svoje dve ljubavi – prvo je postao instruktor ronjenja, a onda i instruktor fotografisanja pod vodom.

Za ovog profesora biologije iz Švajcarske fotografisanje je brzo postalo nešto više od hobija.

U Avgustu 2008. prvi put je učestvovao na takmičenju podvodnih fotografija i postigao je dobre rezultate, a već u martu 2011. bio je član tima za „foto kritiku“ na ovom takmičenju.

Više fenomenalnih fotografija sa ovogodišnjeg takmičenja možete da pogledate u galeriji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.