Kukuruzno brašno – za ulepšavanje

Izvor: 011vodič.com, 15.Apr.2015, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kukuruzno brašno – za ulepšavanje

Osim za pripremanje hrane, kukuruzno brašno je super za negu kože i ulepšavanje.
Sjajna kožaVekovima unazad, mlade u Indiji na dan venčanja stavljaju kukuruzno brašno na lice, kako bi im koža bila sjajna. Najbolje je da napravite pastu – pomešajte dve kašičice kukuruznog brašna sa kašičicom mleka i prstohvatom kurkume, a zatim smesu namažite na lice. Ostavite da se osuši, a zatim vodom skinite masku sa lica.
Ublažavanje ožiljaka
Oni koji imaju ožiljke >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << od akni, znaju da ih nije lako skinuti. Ukoliko istu smesu (kukuruzno brašno, kurkuma, mleko) držite na licu svakodnevno po 25 minuta, ožiljci će vremenom biti manje vidljivi.
Masna koža
Ako vam se smučilo da vam lice stalno sija zato što imate masnu kožu, pomešajte kukuruzno brašno sa jogurtom i ovu smesu ostavite da deluje oko 20 minuta.
Ujednačen ten
Kukuruzno brašno, pomešano sa ovasom, dobra je smesa za piling kože. Istrljajte lice ovom domaćom maskom i isperite, da biste imali ujednačeniji ten i čistu kožu.
Skidanje fleka na koži
Ako ste nanosili kremu za samopotamnjivanje, ali vam boja nije baš ujednačena, postoji način da skinete te fleke i da vratite ujednačen ten i sjaj koži. Pomešajte četiri kašičice sa malo limunovog soka, kašičicom jogurta i prstohvatom kurkume, i ovom smesom istrljajte kožu.
Uklanjanje dlačica sa lica
Dame u Indiji za uklanjanje dlačica sa lica, naročito sa nausnica, koriste ovu domaću masku – mešavinu kukuruznog brašna i piskavice (grčko seme koje se može kupiti u prodavnicama zdrave hrane).
Sjajna kosa
Verovali ili ne, brašno vam može pomoći da kosi vratite sjaj. Pomešajte malo kukuruznog brašna sa belancem i limunovim sokom, a onda ovu smesu nanesite na krajeve kose i isperite.

#Mondo
The post Kukuruzno brašno – za ulepšavanje appeared first on 011VODIC.COM.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.