Izvor: Njuz.net, 11.Feb.2016, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korisnici narodnih kuhinja umesto toplih obroka dobijaće LOTO listiće

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 11. februar 2016, (Njuz) – Korisnici narodnih kuhinja u Beogradu ubuduće će umesto toplog obroka dobijati LOTO listiće, odlučio je Gradski sekretarijat za socijalnu zaštitu.
Više od 11.000 socijalno ugroženih Beograđana tako će dobiti jedinstvenu šansu da reši svoje egzistencijalno pitanje.
– Deljenje toplog obroka nasiromašnijim građanima pokazala se kao skupa i krajnje neefikasna mera pomoći.Ugroženi danas pojede pasulj ili gulaš i sutra je opet siromašan >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << i gladan, bez ikakvih izgleda da svoj svoj društveni status poboljša. Zbog toga smo odlučili da umesto toplog obroka svaki korisnik dobije LOTO listić koji će moći da popuni i uplati na nabližem kiosku – rekao je Siniša Mali, gradonačelnik Beograda.
Prvi čovek srpske prestonice ubeđen je da će bar neko od korisnika narodne kuhinje imati sreću pri izvlačenju.
– Po zakonu verovatnoće neko od 11.000 siromašnih sigurno će dobiti šesticu, ako ne i samu sedmicu, što će ga automatski učiniti bogatim i skinuti sa liste korisnika narodnih kuhinja. Očekujemo da u naredne dve godine bar trećina socijalno ugroženih izvuče neku premiju i na taj način dodatno rastereti gradski budžet. Na ruku nam ide i to što su izvlačenja dva puta nedeljno, utorkom i petkom, dakle, igrajte LOTO, nikad se ne zna – poručio je gradonačelnik Mali.
Ukoliko se ovaj sistem pokaže efikasnim, mogao bi biti primenjen na nivou cele Srbije, tako što bi se radnicima propalih preduzeća umesto minimalnih ličnih dohodaka delili bingo listići i greb-greb srećke.
Bojan Ljubenović
 

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.