Koreni 6. epizoda: Ostade bez čiče

Izvor: Mondo, 25.Nov.2018, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koreni 6. epizoda: Ostade bez čiče

Gledali smo šestu epizodu serije po romanu Dobrice Ćosića. Ukoliko vi niste, znajte da tekst sadrži spojlere.

U šestoj epizodi vidimo kako Aćim provodi dane u zatvoru zajedno sa ljudima koji su bili uz njega kada je vojska napala Prerovo.

Vesti o dešavanjima u Prerovu stižu i do Vukašina koji odlazi kod sreskog kapetana sa zahtevom da oslobode njegovog oca, koji se suočava i sa optužbama za ubistvo Čakaranca.

Đorđe koji je pobegao iz Prerova za >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Beograd kada je izbila buna, započinje vezu sa Zorom sluškinjom iz konaka u kome je odseo.

S njom pravi dogovor da će učiniti gazdaricom i svojom ženom ukoliko mu rodi sina. Iz šale, a i zato što smatra da je star, Zora ga uporno zove "čiča".

Tokom svakog susreta, Đorđe je lepu Zoru čašćavao zlatnicima, koja mu posle par provedenih zajedničkih noći saopštava da je u drugom stanju.

"Koreni"- ko vas je glumom "oduvao"? (ANKETA)

Presrećni Đorđe plače od sreće i posipa je novčićima, ali ga dan kasnije reči kafedžije otrežnjuju. On mu otkriva da ga Zora laže i da svima okolo priča kako ga je obrlatila i da zapravo nije trudna.

Čim to čuje Đorđe se pakuje i ostavlja Zoru u čudu, bez pozdrava i ikakvog objašnjenja.

Simka koja je takođe napustila kuću Katića, živi kod braće koji je ne tretiraju baš najbolje. Ubrzo Aćim šalje Nikolu po nju.

Gazda Aćim joj nudi novac da sama sebi kupi zemlju i kuću i ne zavisi ni od koga, jer ako se vrati kod njih ona i Đorđe će zauvek biti nesrećni. Ona odbija velikodušnu ponudu i kaže da će ostati, jer je kuća Katića i njena.

Podsetite se MONDO priloga o seriji.

View this post on Instagram

Večeras je premijera serije "Koreni", za koju je najavljeno da će biti najgledanija serija u 2018. Razgovarali smo sa @radovan_vujovic i evo šta smo saznali o seriji #tv #koreni #tvseries #mondoportal

A post shared by MONDO (@mondoportal) on Oct 21, 2018 at 12:56am PDT

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.