Kontracepcija: Uskoro kontraceptivni gel za muškarce?

Izvor: 011vodič.com, 18.Feb.2015, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontracepcija: Uskoro kontraceptivni gel za muškarce?

Naučnici su razvili revolucionaran metod kontracepcije za muškarce – reč je o kontraceptivnom gelu.
Ovaj gel funkcioniše tako što blokira kanal kroz koji sperma prolazi na putu do penisa. Ubrizgava se injekcijom i sprečava spermatozoide da izađu. Proces je moguće “vratiti”, odnosno ukoliko muškarac u nekom trenutku odluči da više ne želi da koristi (ovu) kontracepciju, gel se iz tela može izbaciti drugom injekcijom.
Vasalgel je napravio indijski naučnik >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Sudžoj Guha, a neprofitna organizacija Parsemus ga je testirala na zečevima poslednjih godinu dana. Naučnici kažu da nije bilo tragova sperme kod životinja koje su primile ovaj kontraceptivni gel, ali da klinička testiranja na ljudima tek treba obaviti ove godine.
Naučnici naglašavaju da kontraceptivni gel ne štiti od polno prenosivih bolesti, već samo od neželjene trudnoće, i naglašavaju da će cena, ukoliko se gel nađe na tržištu, biti niska jer je ideja da kontracepcija bude priuštiva što većem broju ljudi.
Šta mislite o ovom obliku kontracepcije?

The post Kontracepcija: Uskoro kontraceptivni gel za muškarce? appeared first on 011VODIC.COM.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.