Konkurs za upravnika Narodnog pozorišta

Izvor: Mondo, 21.Apr.2019, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za upravnika Narodnog pozorišta

Nakon prošlogodišnje drame kada je Vlada smenila direktora pozorišta, sledi konkurs na koji će se prijaviti i sadašnja privremena upravnica Ivana Vujić.

Konkurs za direktora beogradskog Narodnog pozorišta biće raspisan 24. maja, a rok za podnošenje prijava kandidata je 7. jun, odlučeno je u petak na sednici Upravni odbor nacionalnog teatra.

Predsednica Jasna Dimitrijević rekla je "Tanjugu" i da se UO NP obavezao da Ministarstvu kulture dostavi predlog za novog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << direktora Narodnog pozorišta u Beogradu do kraja aktuelne sezone, koja se završava krajem juna.

Osim Jasne Dimitrijević, u Upravnom odboru su i Nikola Mijailović, operski pevač i profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, primabalerina Ašhen Ataljanc, Filip Bojić, docent na Pravnom fakultetu u Beogradu, Marko Čkonjević, menadžer sa iskustvom u marketingu i komunikacijama u kulturi, Dejan Kolarov, solista Baleta NP, i Jasna Nuhović, pravnica zaposlena u nacionalnom teatru.

Vlada Srbije smenila je 20. novembra, na lični zahtev, upravnika Narodnog pozorišta Dejana Savića i na njegovo mesto postavila rediteljku Ivanu Vujić.

KRAJ DRAME: Novi upravnik Narodnog pozorišta!

Bio je to epilog jednomesečne krize u Narodnom pozorištu, u kojem je, posle smene Željka Hubača, direktora Drame nacionalnog teatra, deo glumačkog ansambla tražio smenu Dejana Savića.

Vujićeva je u statusu vršioca dužnosti direktora Narodnog pozorišta u Beogradu, a ponovo će konkurisati, jer smatra da ima dobre rezultate za samo nekoliko meseci rada.

Bradić tužio Savića, traži odštetu od 250.000 dinara

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.