Koliko bi domaćice zarađivale da su plaćene za svoj rad?

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jun.2015, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko bi domaćice zarađivale da su plaćene za svoj rad?

Često se može čuti da biti majka i domaćica nije lak posao, jer zahteva celodnevno angažovanje koje podrazumeva kuvanje, pranje, čišćenje, brigu o deci i obavljanje niza drugih aktivnosti i sve to besplatno, a da se plaća, plata bi bila više od 50.000 dolara godišnje.

Američki Nacionalni biro za ekonomska istraživanja je želeo da sazna koliko bi one zarađivale kada bi im se taj trud plaćao i u saradnji sa stručnjacima Univerzitata Teksasa izračunao da bi  njihova >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << plata iznosila oko 52.000 dolara godišnje.

Da bi došli do tog rezultata, autori studije su tokom 10 godina pratili nekoliko porodica, ocenjujući svakodnevne zadatke koje su obavljali vodeći brigu o deci i kući.

Tom problematikom se pozabavio i američki internet portal Salary.com koji je sproveo anketu među više od šest hiljada žena.

Studijom je utvrđeno da žene rade u proseku 94 sati nedeljno i da bi, imajući u vidu satnice kućnih pomoćnica i kuvarica, trebalo da zarađuju oko 8.000 dolara mesečno.

Treba imati na umu i da su mnoge žene zaposlene, pa kada bi se na platu domaćice, dodala i zarada sa posla, njihova godišnja primanja bi bila daleko veća.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.