Koko, gorila koja govori, usvojila dva mačeta

Izvor: B92, 16.Okt.2015, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koko, gorila koja "govori", usvojila dva mačeta

Gorila Koko poznata je po tome što solidno poznaje znakovni jezik, tačnije, modifikovanu verziju američkog znakovnog jezika.

Međutim, manje je poznato da ona obožava bebe, uprkos tome što nikad nije imala svoje potomke.

Ona često pokazuje znak za “bebu” i nosi igračke u obliku gorile u rukama. Čak se pretvara da njena lutka ume da govori znakovnim jezikom pomerajući joj ruke i šake.

Zato je za 44. rođendan od svoje dreserke Fransin Paterson >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobila žive mladunce – nekoliko mačića.

Tokom prvog susreta sa macama, napravila je znak za reč “mačka” i zatim znak za “beba”, čime je trenerima poručila da su mačići sada njena usvojena deca. Takođe, pitala je znakovnim jezikom da li može da stavi jedno mače sebi na glavu.

Uprkos tome što ima ogromne šake, Koko je nežno milovala mačiće u kartonskoj kutiji, što su njeni treneri i snimili.

Inače, ova divna gorila može da razume više od 1.000 znakova, a pošto je od malih nogu imala priliku da sluša engleski jezik, može da razume oko 2.000 tog govornog jezika.

“Koko je usvojila dva mačeta i to joj je donelo mnogo radosti. Ne samo da su se u njoj probudili materinski instinkti i želja za igrom, nego i češće komunicira svojim trenerima”, saopštili su iz Gorila fondacije, koja brine o njoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.