Izvor: Blic, 10.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knez je pravi

Knez je pravi

Mirko Vukomanović, autor i muzički producent, koji je postao veoma popularan od kada je u žiriju 'Idola', odrastao uz 'Depeche Mode', ima bogato iskustvo vezano za rad sa potpuno različitim izvođačima, među kojima su 'Tap 011', 'Oružjem protivu otmičara', 'Eva Braun', Knez, 'Kristali', 'Night shift', Ana Stanić i drugi.

Za naše muzičare se priča da su talentovani ali ne i mnogo profesionalni. Postoji li pesma za koju ste se pokajali što ste >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je uradili?

- Ne, ali je bilo nekoliko pesama za koje sam se razočarao kako su ih drugi uradili. Zato sada pažljivo biram saradnike i svoje pesme dajem samo proverenim ljudima. Ima li profesionalizma među našim muzičarima?

- Nismo neki veliki profesionalci, što i nije čudo, s obzirom na to u kakvoj zemlji živimo. Časni izuzeci su Knez i momci iz 'Night shifta'.

Na kojim projektima trenutno radite?

- Spremamo novi album grupe 'Negativ' koji će biti sjajan i mislim da će biti bum, nešto što kod nas nije snimljeno poslednjih petnaestak godina. Radim dosta i u inostranstvu, naročito u Poljskoj. Njihova velika zvezda Evelina Flinta, kojoj predviđam svetsku karijeru, prošle godine je imala hit broj 1 sa prepevom pesme 'Ti znaš da ću biti sama', koju je kod nas izvodila Ana Stanić. Može li naša muzika da prođe u svetu?

- Naravno. Pogotovu u okruženju. Kada tamo čuju materijal 'Negativa' ili 'Night shifta', oni se oduševe i kažu: 'Pa, ovo je mnogo bolje od bilo čega što se svira kod nas'! Ali menadžeri i drugi ljudi iz posla moraju da se mnogo više potrude, jer ništa neće dobiti na tacni. Šta jedan muzički producent privatno voli da sluša?

- Na stolu su mi diskovi Pink, 'Evansence', 'Linkin Park' i Dido. Zanima me različita muzika, od elektronske koju prave 'Chemical brothers' pa do mejnstrim izvođača. A. Novaković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.