Kinez istrčao maraton u dnevnom boravku

Izvor: 011vodič.com, 19.Feb.2020, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinez istrčao maraton u dnevnom boravku

Strastveni kineski atletičar je istrčao maraton u dnevnom boravku dok brojni njegovi sunarodnici, zatvoreni u stanovima zbog koronavirusa, očajnički pokušavaju da ostanu u fizičkoj spremi.
Foto: Shutterstock
Kineska vlada agresivno podstiče ljude na vežbe kako bi ojačali imunitet i borili se sa zarazom koja je odnela više od 1600 života i izazvala globalnu uzbunu.
Većini od 1,4 milijarde Kineza rečeno je da ne izlaze iz domova, a dvorane i fitnes klubovi su zatvoreni. >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Ljudi se stoga na društvenim mrežama “takmiče” u tome koliko bočica vode mogu da dignu umesto tegova, koliko sklekova i trbušnjaka da urade ili koliko puta da se popnu na stepenice.
Pan Šancu s lakoćom bi osvojio neslužbenu zlatnu medalju pošto je u stanu otrčao 66 kilometara za 6 sati i 41 minut. Ima aplikaciju s podacima koja to dokazuje, a snimio je i video kako trči oko nameštaja u stanu.


“Iz početka mi se malo vrtelo u glavi, ali navikao sam se nakon toliko mnogo krugova”, rekao je 44-godišnjak iz Hangžua.
Drugom prilikom istrčao je 30 kilometara u mestu, u svom kupatilu, i to uživo prenosio na internetu. Kaže da time želi da podstakne i druge prikovane za svoje stanove, prenosi Hina.
Kineske vlasti pokrenule su zasebnu kampanju u kojoj njihovi olimpijci demonstriraju stanovništvu kako ostati ‘fit’ u ‘zarobljeništvu’ svojih domova.
Stolovi i stolice mogu na razne načine da poslužiti za vežbu, objašnjava se u vladinom letku. Akcija je namenjena i deci.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.