Kinesko remek-delo: Kako podići krilo od 50 metara uz planinu? (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2017, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinesko remek-delo: Kako podići krilo od 50 metara uz planinu? (VIDEO)

Energija vetra se najbolje hvata na nepristupačnim mestima, a u Kini jedna kompanija zahvaljujući neverovatnoj vožnji dugoj tek nekoliko kilometara uspeva da je velikim vetrenjačama ukroti na planini Baoding u provinciji Junan.

Fascinantan video vožnje delova turbine dugih 50 metara i teških 80 tona kroz 212 krivinu pojavio se nedavno na Facebook nalogu portala Tech Insider, a dosad ga je videlo više od 20 miliona ljudi.

Slični snimci mogu se pronaći i na sajtu YouTube i svi pokazuju kako pažljivo planiranje i dostignuća inženjera mogu da savladaju ogromne prirodne prepreke - u ovom slučaju u korist prirode.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.