Kina napravila najbrži super-kompjuter na svetu

Izvor: S media, 28.Okt.2010, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina napravila najbrži super-kompjuter na svetu

Vodeći kineski istraživački centar objavio je danas da je napravio najbrži super-kompjuter na svetu.

Super-kompjuter Tjanhe-1 smešten je u Nacionalnom centru za super-kompjutere u severnom kineskom gradu Tjandžinu. On je sposoban da izvrši 2.507 biliona operacija u sekundi.

Najduži most u svetu

Zvanična lista najbržih super kompjutera na svetu trebalo bi da bude objavljena sutra, i ako se potvrdi da je Tjanhe-1 najbrži, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << on će tako iza sebe ostaviti nosioca titule super kompjutera broj 1 - XT5 Jaguara Sekretarijata za energetiku SAD.

Super kompjuteri koriste se za složene operacije kao što je modeliranje sistema vremenske prognoze, simulacija nuklearnih eksplozija ili dizajniranje putničkih aviona na mlazni pogon.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KINA NAPRAVILA NAJBRŽI SUPERKOMPJUTER NA SVETU

Izvor: Kurir, 28.Okt.2010

PEKING - Vodeći kineski istraživački centar objavio je da je napravio najbrži superkompjuter na svetu. Superkompjuter "tjanhe-1" smešten je u Nacionalnom centru za superkompjutere u severnom kineskom gradu Tjandžinu. On je sposoban da izvrši..PEKING - Vodeći kineski istraživački centar objavio...

Nastavak na Kurir...

Kina napravila najbrži superkompjuter na svetu

Izvor: Glas javnosti, 29.Okt.2010, 07:36

PEKING - Vodeći kineski istraživački centar objavio je da je napravio najbrži superkompjuter na svetu. Superkompjuter "tjanhe-1" smešten je u Nacionalnom centru za superkompjutere u severnom kineskom gradu Tjandžinu. On je sposoban da izvrši 2.507 biliona operacija u sekundi...Zvanična lista...

Nastavak na Glas javnosti...

Šta sve radi superkompjuter Tianhe-1

Izvor: Mondo, 29.Okt.2010

Superkompjuter Tjanhe-1 (Mlečni put) nalazi se u Nacionalnom centru za superkompjutere u severnom kineskom gradu Tjandžinu. On je sposoban da izvrši 2.507 biliona operacija u sekundi.

Nastavak na Mondo...

Kina napravila najbrži superkompjuter na svetu

Izvor: SrbijaNet.rs, 29.Okt.2010

Kineski Nacionalni univerzitet za odbrambenu tehnologiju (NUDT), vodeći istraživački centar u toj zemlji, izgradio je najbrži superkompjuter na svetu, objavljeno je danas na kineskim tehnološkim sajtovima. Superkompjuter "Tjenhe-1" (Mlečni put), koji se nalazi u Nacionalnom centru za Superkompjutere...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.