Kim Kardašijan donela drastičnu odluku koja će vas šokirati!

Izvor: Press, 22.Nov.2014, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim Kardašijan donela drastičnu odluku koja će vas šokirati!

Kim Kardašijan je otkrila da želi da dobije drugo dete. Njeni prijatlji su izjavili da će rilati zvezda za ostvarenje tog cilja najverovatnije unajmiti surogat majku, poznata brineta bi tako nastavila sve učestaliju praksu među poznatima kojima surogat mame olakšavaju ostavrenje najveće želje.
I dok većina žena zbog zdravstvenih problema unajmljuju surogat majke, Kim je, kako tvrde njeni prijatelji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << odlučila da to uradi kako bi izbegla drugu borbu sa kilogramima. Prvu koju je vodila psole prve trudnoće uspela je da dobije
- Nema šanse da uskoro opet zatrudni. Dugo joj je trebalo da se vrati u formu - rekli su njeni prijatelji
Kao dodatni razlog, njeni prijatelji su naveli i činjenicu da bi tv zvezda zbog trudnoće morala da dugo leži u krevetu, a da joj obaveze to ne dozvoljavaju.
Ukoliko se odluči da unajmi surogat majku, Kim će se pridružiti Nikol Kidman. Ova glumica i njen suprug Kit obratili su se 2010. za pomoć surogat majci kada su hteli da dobiju svoje drugo dete, Fejt Margaret. Nikol je priznala da ima problema sa plodnošću i da se zbog toga odlučila na ovaj potez.  Glumica je dve godine pre ove odluke rodila Sandej Rouz, ima i  dvoje usvojene dece, Izabelu i Konora, koje je usvojila dok je bila u braku sa Tomom Kruzom.
Sara Džesika Parker i njen suprug Metju Broderik nekoliko godina posle rođenja sina Džejmsa poželili su da prošire svoju porodicu. Glumičini problemi sa plodnošću su ih u tome sprečavali. Par je na kraju dolučio da unajmi surogat majku, juna 2009. dobili su bliznakinje, Merion i Tabitu.

 
I glumica Elizabet Benks i njen muž Maks Hendelmen odlučili da svoja dva sina, Feliksa i Magnusa, dobiju pomoću surogat majke. Elizabet je imala problema sa matericom, jer njeni embrioni nisu hteli da se „prime“. Zbog toga su se oni obratili surogat majci koja je prihvaćena kao tetka u njihovoj porodici.
KOLIKO KOŠTAJU SUROGAT MAJKE
Prema iskustvu u evropskim zemljama, poput Poljske, oni mogu da iznose i do 15.000 evra. Osim u Poljskoj, ovakav vid rađanja za drugog dozvoljen je i u SAD, Kanadi, Engleskoj, Rusiji i Češkoj. Cene u ovim zemljama se razlikuju. U Kanadi je čak i besplatna, ali surogat majka ima pravo na otplatu troškova koji se kreću od 30 do 40.000 evra. U SAD cene idu i do 120.000 evra, dok su troškovi u Rusiji oko 42.000 evra, a u Velikoj Britaniji od osam do 17.000 evra.
Surogat materinstvo uskoro bi trebalo da bude pravno regulisano i u Srbiji, ugovorom bi se uređivali odnosi između majke koja će nositi i roditi dete za drugu ženu i njenog supružnika, ili vanbračnih partnera koji će preuzeti dete posle rođenja.
IZAZOVI SUROGAT MAJČINSTVA
Surogat majčinstvo donosi i određene probleme, ovo su najčešći.  Emotivno vezivanje surogat majke za dete i odbijanje da se dete preda roditeljima  jedan je od najvećih problema koji se javljaju u ovom procesu, koji prati veliki broj slučajeva surogat majčinstva počevši od prvog zabeleženog slučaja surogat majčinstva u moderno doba,  slučaja “Bebe M” iz 1986. godine.
Nisu retki ni slučajevi da roditelji, ukoliko se dete rodi bolesno ili hendikepirano, odbiju da ga uzmu, a dešava se i da ako surogat majke rode blizance ili trojke, deca već odmah po rođenju budu razdvojena jer roditelji  žele samo jedno dete. 
Mnogi u ovome vide i onu najpozitivniju stranu, šansu za veliki broj žena da osete čari majčinstva.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.