Kevin Spejsi igra Ričarda Trećeg u pozorišnoj drami Sema Mendesa

Izvor: Blic, 27.Avg.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kevin Spejsi igra Ričarda Trećeg u pozorišnoj drami Sema Mendesa

Kevin Spejsi i Sem Mendes ponovo će sarađivati u pozorišnoj drami "Ričard Treći", saopštili su u četvrtak producenti.

Spejsi će igrati podlog engleskog kralja u produkciji Šekspirovog komada, a Mendes će režirati predstavu koja će 2012. ići na svetsku turneju.

To će biti treća i poslednja sezona projekta Bridž (Bridge Project) koji okuplja britanske i američke glumce da igraju klasične komade u Mendesovoj režiji.

"Ričard Treći" će imati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << premijeru februara 2012. godine u Bruklinskoj muzičkoj akademiji u Njujorku, potom će krenuti na turneju, da bi u maju bio postavljen na scenu Old Vik teatra u Londonu čiji je Spejsi umetnički direktor.

Spejsi i Mendes su poslednji put sarađivali na filmu "Američka lepota" koji je osvojio pet Oskara, od kojih je jednog dobio Spejsi za glavnu ulogu, a drugog Mendes za režiju.

Ričard Treći, koji se borio za presto tokom engleskog Rata dveju ruža u 15. veku, jedan od od najozloglašenijih Šekspirovih likova, a igrali su ga glumački velikani kao što su Lorens Olivije i Ijan Makelen.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.