Kazna za tursku TV zbog lule u crtanom filmu

Izvor: Vesti-online.com, 20.Feb.2010, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazna za tursku TV zbog lule u crtanom filmu

Tursko Visoko veće za audiovizuelni sektor (RTUK) kaznilo je sa 50.000 turskih lira (24.100 evra) televizijsku stanicu koja je prikazala crtani film u kome kapetan Hadok, jedan od glavnih likova crtanog filma o Tintinu, puši lulu, preneli su turski mediji.

RTUK je svoju odluku o kažnjavanju privatne televizije TV8, objavljenu na njegovoj internet stranici, obrazložio činjenicom da zakon zabranjuje objavljivanje scena u kojima ljudi puše.

Član Visokog veća koje nadgleda da li se emisije pridržavaju zakonskih odredaba, usprotivio se kazni zbog kapetana Hadoka, rekavši da su deca kadra da razlikuju stvarne od fiktivnih likova, prenosi "Hurijet dejli njuz".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.