Kaskader pao sa aviona i poginuo

Izvor: Vesti-online.com, 23.Avg.2011, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kaskader pao sa aviona i poginuo

Kaskader Tod Grin (48) je poginuo na aeromitingu u Vazduhoplovnoj bazi Nacionalne garde u Selfridžu u američkoj državi Mičigen. Pokušao je da iz aviona dvokrilca pređe u helikopter, ali iz trećeg pokušaja nije uspeo i pao je sa 70 metara visine na zemlju dok je 75.000 gledalaca ostalo bez daha.

Odmah je prevežen u bolnicu ali je portparol te zdravstvene ustanove objavio da je Tod podlegao povredama.

Neustrašivi kaskader tri puta je pokušao da skoči sa aviona >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na helikopter. Nakon što je pokušao da stane na krilo malog aviona kako bi prišao bliže helikopteru, izgubio je ravnotežu i pao. Istu akrobaciju je Grin izveo dan pre, i uspeo iz petog pokušaja da “ulovi” helikopter.

Na sajtu tima „Šetača na srebrnim krilima” piše da je Tod bio sin istaknutog kaskadera u vazduhu Edija Grina i da je nastavio bogatu tradiciju letenja svog oca.

Tod Grin se 25 godina bavio opasnim zanimanjem - kaskaderstvom. Zaustavljao je dah ljubiteljima akrobacija u vazduhu, slobodno se šetajući krilima aviona u letu, skačući sa jednog aviona na drugi, ali ova tačka ga je odvela u smrt.

Bio je oženjen i otac jednog deteta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.