Kan: Frka na premijeri!

Izvor: Mondo, 20.Maj.2017, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kan: Frka na premijeri!

Prekinuta projekcija filma zbog "pobune" u publici!

Premijerna projekcija filma "Okja" na Kanskom filmskom festivalu prekinuta je pet minuta nakon što je počela, a do toga je došlo zbog uzvika negodovanja iz publike, jer je američka kompanija Netflix odbila da film prikazuje u francuskim bioskopima.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Bez objašnjenja, ubrzo nakon što je projekcija prekinuta, film je pušten ispočetka, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Rojters. Publika je izviždala logo te kompanije kada se pojavio na ekranu, ali se nakon toga utišala.

Film "Okja", u kojem se u glavnim ulogama pojavljuju Tilda Svinton i Džejk Gilenhal, jedan od od najkontroverznijih ostvarenja na ovogodišnjem festivalu zbog odluke da ne bude distribuiran u Francuskoj. Film Bong Džun Hua prati Miju, devojčicu koja će učiniti sve da moćna multinacionalna kompanija ne otme džinovsku životinju po imenu Okja.



Izvor: YouTube

Netflix u konkurenciji ima i film "The Meyerowitz stories", a problem je što nijedan od ta dva filma neće biti prikazivan u bioskopima u Francuskoj. Lokalna industrija se pobunila, čak i predsednik žirija Pedro Almodovar rekao je da ne vidi kako bi mogao Zlatnu palmu da dodeli filmu koji Francuzi nikada neće videti. Zato je uprava festivala donela novo pravilo, koje će se primenjivati od sledeće godine – svaki film u zvaničnoj selekciji mora da se obaveže na lokalnu distribuciju u Francuskoj.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Evakuacija u Kanu zbog sumnjivog paketa!

Izvor: Mondo, 21.Maj.2017, 09:17

Premijera filma "Redoubtable" odložena, policija istraživala!..Festival u Kanu ne protiče glatko – nakon "drame" oko filma "Okja" i gunđanja žirija zbog filmova koji se prikazuju isključivo na Internetu, sada je došlo i do evakuacije...MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.