Kako to lubrikant može da poboljša vaš seksualni život?

Izvor: Piplmetar.rs, 22.Sep.2023, 23:30

Kako to lubrikant može da poboljša vaš seksualni život?

Ako mislite da lubrikanti trebaju samo ženama u menopauzi koje imaju problema sa vaginalnom suvoćom… silno grešite! Dobar lubrikant može prilično da začini stvari u spavaćoj sobi. Skroluj i otkrij
Kada su u pitanju aktivnosti između čaršava, lubrikant  baš i ne zauzima visoko mesto na listi pomagala o kojima se rado priča. Mnogi parovi automatski ga povezuju sa pojmovima kao što je vaginalna suvoća ili analni seks. Greška! Bez obzira da li želite da doživite fantastičan >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << orgazam ili da unesete malu avanturu u svoj seksualni život, učenje kako da koristite lubrikant je pravi put.
U stvari, jedno istraživanje Univerziteta Indijana otkrilo je da je 70% učesnica identifikovalo seks kao prijatniji, udobniji i zadovoljavajući kada se koristi lubrikant. A ne možete pogrešiti ni sa čim što čini seks zabavnijim!
Još uvek niste ubeđeni? Evo 7 razloga zašto bi trebalo da  probate sa korišćenjem lubrikanta tokom seksa.
1. Odlično za senzualne masaže
Mnoga maziva se zapravo reklamiraju kao „ulje za masažu“, što znači da ne samo da je lubrikat odličan za vlaženje vagine, nego  je savršen i za malu senzualnu masažu! Biće to uzbudljiva predigra.
2. Oralne senzacije
Oni koji praktikuju oralni seks sa svojim partnerima će sigurno želeti da probaju lubrikant sa ukusom bar jednom! Ovo je odličan način da začinite svoja oralna zadovoljstva ako ste već duže vreme sa istim partnerom!
3. Borba protiv suvoće vagine
Najočigledniji razlog za ubacivanje lubrikanta u mešavinu je iskorenjivanje suvoće vagine. Ovo ne samo da rešava problem suvoće, već i podiže seksualno iskustvo bar za stepen.
4. Odličan “na brzaka”
Da li ste ikada doživeli jedan od onih dana kada samo želite da preskočite  predigru i odmah krenete na stvar? E, lubrikant je tu odlična pomoć.
5. Lubrikanti sa efektima
Tražite način da zaista unesete iskru u svoje vođenje ljubavi? Probajte da se igrate sa različitim lubrikantima, naročito onima koji pospešuju orgazam. Osećaj je zaista poseban!
Kada koristiti lubrikant? Većina ljudi misli da se lubrikant koristi samo za penetrativni seks kako bi se smanjilo trenje tokom vaginalnog i analnog seksa. Ali takođe može sprečiti mikro-povrede u vagini ili anusu. Iz tog razloga, može smanjiti rizik od prenošenja seksualno prenosivih bolesti. Lubrikant uvek treba koristiti tokom analnog seksa jer analni kanal ne proizvodi prirodno podmazivanje, za razliku od vagine. Ali u suprotnom, to je na vama.
Vrste lubrikanta Sada kada znate zašto bi trebalo da koristite mazivo, kako birate koji ćete koristiti? Pa, postoji mnogo različitih vrsta lubrikanta, pa hajde da razgovaramo o njima kako biste mogli da donesete najbolju odluku za sebe i svog partnera.
1.Vodeni lubrikant Za:
a. Najsvestranija opcija b. Bezbedan za upotrebu sa kondomima c. pH uravnotežen d. Neće mrljati čaršave i lako se pere Protiv:
a. Neki korisnici ga smatraju previše lepljivim b. Neki ga smatraju previše blagim 2.Silikonski lubrikant Za
a. Dobro za osetljivu kožu b. Dugotrajan c. Napravljen od visokokvalitetnih sastojaka d. Bezbedan za upotrebu sa kondomima Protiv:
a. Može pokvariti silikonske igračke 3.Uljani lubrikant Za:
a. Dugotrajam b. Može se koristiti i kao ulje za masažu Protiv:
a. Rizik od pucanja kondoma b. Povezano sa većim stopama gljivičnih infekcija c. Može zaprljati čaršave i odeću 4.Hibridni lubrikant Konačno, imate hibridni tip maziva. On sadržći i vodu i silikon.
Za:
a. Traju duže b. Klizaviji je c. Ne nose nikakav rizik od oštećenja kondoma od lateksa ili silikonskih seksualnih igračaka Protiv:
a. Može učiniti da seksualne igračke budu lepljive. U tom slučaju treba koristiti drugo mazivo.
Kako odabrati najbolji lubrikant? Svačije ljubavne potrebe su različite. Na primer, ako imate osetljivu kožu, dobra je ideja da bezbedno testirate bilo koje mazivo na koži pre nego što ga upotrebite na osetljivim delovima. Najsigurniji način je da ga prvo testirate na zglobu ili unutrašnjem laktu. Ali čak i ako ovaj test prođe dobro, vaše genitalije mogu biti još osetljivije. To je zato što postoji razlika u koži i sluzokoži u tom području. Dakle, nakon što ga isprobate na ruci, možete pokušati da ga nanesete na penis ili vaginu da vidite da li postoji bilo kakva osetljivost.
Još jedna važna stvar koju treba napomenuti je da lubrikanti na bazi vode mogu usporiti pokretljivost spermatozoida. Stoga, ako pokušavate da zatrudnite, trebalo bi da izbegavate ovu vrstu. Umesto toga, možete probati neka mineralne ili uljane.
Na kraju, samo treba da eksperimentišete tako što ćete isprobati različite lubrikante u različitim količinama i videti šta je najbolje za vas i vašeg partnera. Jednom kada pronađete onaj koji odgovara oboma, seks će biti još ugodniji i topliji.
gstockstudio/istock/gettyimagesplus


Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.