Kako sprečiti isušivanje kose zimi?

Izvor: Press, 19.Jan.2015, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako sprečiti isušivanje kose zimi?

Veliki broj žena smatra da se moraju pomiriti s time da je njihova kosa suva, naročito zimi. No, treba znati da suva kosa treba posebnu pažnju kako bi postala mekša i sjajnija.
Фото:центарздравља.рс
Стручњаци истичу да постоје начини помоћу којих можете спречити додатно исушивање >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << косе, а уједно ју и нахранити, учинити мекшом и сјајнијом.

 
Стављајте више регенератора
Баш као што зими више користите крему за руке и лице, исто тако треба повећати количину регенератора током сваког прања косе. Можете да наставите уобичајени регенератор, само повећајте количину и слабије га исперите на подручју врхова.
Користите јонски фен за косу
Јонски фен не оштећује спољни слој власи, док традиционални фен исушује горњи слој коже и продире у унутрашњост. То чини велику разлику када је у питању здравље и лепота ваше коже, а уједно ћете уштедети и време јер ћете с јонским феном косу брже осушити.
Прескочите уређаје за обликовање
Уређаји за обликовање косе исушују и оштећују косу, нарочито када се користе свакодневно. Ако морате да користите уређаје за обликовање, свакако пре тога нанесите серум који ће заштитити власи од врућине.
Користите производе без сулфата
Ови производи се нарочито препоручују за негу обојене косе јер сулфати испирају боју и смањују њен интензитет. Сулфати косу додатно исушују и чине ју осетљивошћу на спољне штетне утицаје.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.