Kako povećati libido: 5 najvažnijih koraka za žene

Izvor: Piplmetar.rs, 28.Dec.2023, 03:30

Kako povećati libido: 5 najvažnijih koraka za žene

Stres, umor i brojne obaveze negativno utiču na telo i mnoge žene se suočavaju sa problemima u intimnoj sferi. Kako povećati libido?
Kao prvo – svaka žena je jedinstvena i ne postoji univerzalno rešenje za oslabljen libido.  Smanjenje libida je kumulativni proces, tako da će za poboljšanje situacije biti potrebno vreme i kombinacija nekoliko tehnika. Dakle, šta može pomoći ženama da povećaju svoju seksualnu želju?
Kako povećati libido: Ovo će vam sigurno pomoći 1. >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Istraživanje svog tela Najbolji stručnjak za sopstveno telo je sama žena. Proučavanje vaših seksualnih preferencija i zona zadovoljstva pomaže vam da shvatite koji stimulansi mogu povećati vaš libido. Takođe možete koristiti tehnike samo-masaže – ovo je odličan način da otpustite napetost i poboljšate raspoloženje.
2. Korišćenje prirodnih esencijalnih ulja Prirodna eterična ulja pokreću posebne reakcije u delovima mozga koji prebacuju fokus na opuštanje. Mogu se koristiti u seksualnim igrama i tretmanima lepote. Glavni afrodizijaci za žene su: jasmin, ruža, sandal, ilang-ilang, vanila. Aromaterapija podstiče zadovoljstvo i pozitivno utiče na seksualnu želju.
3. Stvaranje harmoničnog odnosa Pre svega, važno je obratiti pažnju na ono što se dešava unutar para i poboljšati ovu oblast. Nudim nekoliko saveta kako da to uradite.
Otvorena i iskrena komunikacija sa partnerom je ključ zdravog seksualnog odnosa. Recite voljenoj osobi o svojim željama, fantazijama i očekivanjima. Ovo će vam pomoći da napravite korak ka rešavanju intimnih problema. Jaka emocionalna veza pomaže da se poboljša ljubavni odnos. Nemojte se stideti izražavanja toplih osećanja prema partneru i brige o njemu. Redovan seks budi libido posle dužeg perioda apstinencije. Koliko god to čudno zvučalo, što duže nemate seks, to ga manje želite. To znači da aktivan seksualni život može dovesti do povratka želje. Raznolikost u krevetu daće novinu i pikantnost intimnosti. Eksperimenti, neobična milovanja i dodiri će oživeti čula i povećati uzbuđenje. Savremena seksualna pomagala mogu vam pomoći da povećate libido. 4. Briga o svom zdravlju Vaše fizičko i emocionalno stanje utiče i na vaše opšte blagostanje i na vaš libido. Zato:
ne zaboravite na uravnoteženu i raznovrsnu ishranu, i pijte dovoljno vode; vodite računa o svom telu – to ne samo da povećava samopouzdanje, već i promoviše pozitivan stav prema vašoj seksualnosti; pazite na stres: može značajno da smanji libido – razne prakse opuštanja, na primer, joga ili meditacija, mogu efikasno upravljati tenzijom i poboljšati seksualno zdravlje; budite fizički aktivni: vežbanje podstiče lučenje endorfina, poboljšava emocionalno stanje i stimuliše libido; spavajte dovoljno i redovno se odmarajte: nedostatak odmora i prekomerni rad smanjuju nivo energije i dovode do gubitka libida; kontrolišite hormone: hormonalni disbalans može biti uzrok niskog libida – lekar će preporučiti metode za regulisanje poremećaja. Individualna terapija Konsultacija sa seksologom će pomoći da se identifikuju uzroci intimnih problema. Imajte na umu da na seksualnu sferu utiče ne samo fiziologija, već i sve situacije koje izazivaju anksioznost, napetost, nezadovoljstvo i druga negativna stanja.
Eksperimentišite, volite, komunicirajte, budite otvoreni za nove ideje – punoća senzacija će vam pomoći da vaš seksualni život učinite intenzivnijim, ispuniće vas radošću i doneti zadovoljstvo. I povećati libido.
PeopleImages/gettyimages.com


Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.