Izvor: Blic, 14.Feb.2017, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako iznervirati Evropljane samo jednom rečenicom i zbog čega SRBI POBESNE

Ponekad je jedna rečenica dovoljna da nekoga iznervirate. Pripadnike različitih naroda nerviraju različite stvari.

Na Fejsbuk stranici "sigmagfx" objavljena je mapa Evrope koja sadrži rečenice koje će najlakše iznervirati ljude iz određenih zemalja.

Tako na primer strani državljani mogu Srbe najlakše da iznerviraju ako kažu da je Nikola Tesla bio Hrvat.

Srbi i Hrvati se stalno spore oko toga čiji je čuveni naučnik koji je živeo u SAD. Iako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rođen u Hrvatskoj, Teslini roditelji su bili Srbi.

S druge strane, Hrvate nervira kada ih nazivaju "katoličkim Srbima", a stanovnike BiH ako im kažu da su "muslimanski Srbi".

Zanimljivo je i da se Slovenci najviše ljute ako ih neko nazove "alpskim Srbima", a Makedonci ne žele da budu poznati kao "južni Srbi".

Mađare nervira šala na engleskom jeziku: "Da li ste gladni?" (zbog sličnosti reči "hungry", što znači gladan i Hungary, engleskog imena za Mađarsku, prim.prev), a Bugare nervira kada ih pitaju što i dalje koriste "ruski alfabet".

Englezi besne kada im kažu da su Malvinska ostrva - argentinska, a Austrijanci kada ih nazivaju "Nemcima",...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.