Kako da sačuvate bronzani ten

Izvor: Dzungla.org, 24.Avg.2012, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da sačuvate bronzani ten

Tropske vrućine uskoro će nas napustiti, a i broznani ten koji ste „upecali“ tokom leta neće dugo. Osim ako ga ne „zarobite“ uz pomoć nekoliko trikova.

Evo kako ćete sačuvati ten nakon sunčanja:
Prvo piling, pa tek onda kremice
Izaberite blage kupke i so za piling, a nakon tuširanja nemojte trljati telo peškirom, već ga upotrebite za nežno tapkanje po koži kako biste pokupili višak tečnosti. Na vlažnu kožu obavezno nanesite odgovarajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << losion za negu tela ili ulje koje hidrira kožu.
Lice traži negu
Koža lica zahteva posebno negu tokom letnjih meseci. Posavetujte se sa dermatologom u vezi sa negom koja je prilagođena vašoj koži i zamolite da vam pomogne da odaberete adekvatne proizvode za negu. Nakon letovanja obavezno posetite kozmetičara ili priuštite sebi masku za lice iz kućne radinosti.
I hrana čuva ten
Obavezno unosite dovoljno vode, jer će koža tako zadržati svežinu i lakše će disati. U svakodnevnu ishranu uvrstite namirnice koje sadrže beta karoten. Prepustite se ukusima sveže šargarepe i salate od paradajza, a za užinu odaberite dinju koja čuva boju i osvežava tokom visokih temperatura.
Zaboravite solarijum
Iako mnogi veruju da je solarijum idealno rešenje za zadržavanje preplanulog tena, rezultat sunčanja u „moćnoj kapsuli“ je isušena koža, pa ne predstavlja idealno rešenje.
Ako mislite da niste dovoljno pocrneli…
… obavezno oblačite svetlu odeću. Ovaj vizuelni trik pomaže da izgledate tamnije i budete zadovoljni „postignutom“ bojom.
(Izvor: Mondo)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.