Kako da ne budete stidljive tokom seksa?

Izvor: Piplmetar.rs, 15.Feb.2024, 02:30

Kako da ne budete stidljive tokom seksa?

Stidljivost u seksu nekada može da bude prepreka da dođete do zadovoljavajuće akcije. Evo kako da je prevaziđete
Svi saveti za dobar seks svode se na sledeće: „Recite šta želite!“ Ali, nije uvek lako tražiti šta želite kada je seks u pitanju. A ako ste prirodno stidljivi, to može biti gotovo nemoguće. Ali prevazići stidljivost u seksu  je lakše nego što mislite. Postoji nekoliko načina da poboljšate svoj seksualni život, a da ne budete agresivni ili ne idete predaleko >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << izvan svoje zone udobnosti.
Kako prevazići stidljivost u seksu? 1. Budite velikodušne Jedan od najlakših načina da se krenete ka zadovoljavajućem seksualnom životu – bez potrebe da se to izgovara – jeste da vodite svojim primerom. Seksualno zadovoljan partner je velikodušan partner. Ako se brineš o njemu, on će želeti da se brine o tebi. Odnosno – što više dajete u krevetu, više će vam se vratiti.
2. Fokusirajte se na flertovanje Ne potcenjujte moć flertovanja i suptilne sugestije kada je u pitanju dobijanje onoga što želite u krevetu. Seks ne počinje u spavaćoj sobi. . Flertujte sa njim tokom dana ostavljajući mu romantične beleške i sugestivne e-poruke i tekstove. Često je lakše biti nestašan kada niste sa partnerom lice u lice.
3. Obucite se da impresionirate Ako ste raspoloženi za seks, ali se ne osećate prijatno da to izgovorite, možete da privučete njegovu pažnju tako što ćete obući nešto provokativno. Muškarci su vizuelna bića i reaguju na ovakve podsticaje. Priuštite sebi kvalitetno donje rublje koje ne samo da izgleda seksi, već i pomaže da se osećate seksi. Verujte nam, privući ćete njegovu pažnju, a da ne progovorite.
4. Podesite raspoloženje Kada je vaš partner pod stresom zbog napornog dana na poslu, može biti još teže tražiti šta želite kada je seks u pitanju. Ali prava atmosfera može mnogo da govori. Pretvorite svoju spavaću sobu u romantično utočište kako biste istakli ono što imate na umu. Sveće, muzika, cveće, mekani peškiri i pića mogu da transformišu vašu svakodnevnu spavaću sobu u ljubavno gnezdo. Što je atmosfera sugestivnija, biće vam oboje lakše da se opustite i uživate.
5. Učinite od njega heroja Razlog zašto mnoge žene izbegavaju da kažu šta žele u seksu je taj što ne žele da povrede osećanja svog partnera. Jednostavno se fokusirajte na pozitivno i gradite priču na tome. Recite mu kako je neverovatno dobar, recimo, u predigri i predložite mu da dodate još nešto novo.
6. Vreme licem u lice U našem digitalno rasejanom svetu tako je lako osećati se kao da smo povezani jer šaljemo poruke, poruke iporuke. Ali istina je da sajber vreme ne zamenjuje vreme licem u  lice. Pobrinite se da redovno viđate partnera na ručku ili večeri i odvojite vreme za romantične sastanke koji će vas izvući iz uobičajene rutine.
People images/istock/gettyimages
NAJČITANIJE SA MARIECLAIRE.RS

Nastavite da čitate
?>



Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.