Izvor: Njuz.net, 22.Apr.2021, 15:18

Kafić srušio krov i zidove da bi mogao da radi

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 22. april 2021, (Njuz) – Poznati beogradski ugostitelj Neša Reljić trudi se da uskladi posao sa merama koje propisuje Krizni štab, pa je porušio zidove i krov svog kafića i tako obezbedio uslove za njegov nesmetan rad.
On očekuje da će ovim potezom rešiti bar deo problema koje je pandemija korone donela sa sobom.


– Ugostiteljstvo je jedna od privrednih grana koje su najviše pogođene pandemijom. Već mesecima rad nam je ili potpuno zabranjen >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << ili su ograničenja takva da se on ne isplati. Za to vreme, prinuđeni smo da plaćamo sve obaveze prema državi i komunalnim preduzećima, pa je perspektiva prilično crna – objašnjava Reljić.
– Svesni smo da moramo ponesti svoj deo odgovornosti i prilagođavati se merama Kriznog štaba, ako želimo da se život što pre vrati u normalu. Pošto je kafićima i restoranima trenutno dozvoljen rad samo na terasama, odlučio sam da srušim zidove i krov kafića i tako dobijem otvoren prostor na kome možemo da radimo. Meteorolozi najavljuju toplo vreme narednih dana, pa bi bila velika šteta propustiti taj povoljan period pogotovu što ne znamo šta nas čeka u budućnosti – rekao je Reljić i dodao da se nada da narednih nekoliko meseci neće padati kiša.


Država već godinu dana nema rešenje za probleme ugostitelja, a Nešino rušenje kafića nadležni vide kao dobar primer preduzetničkog duha.


– Najlakše je kukati i tražiti pomoć od države. Svima je teško, ali se ljudi snalaze, rade, zarađuju i u ovakvim uslovima – kaže ministar finansija Siniša Mali. – Čuo sam za ugostitelja koji je srušio svoj kafić i tako sam sebi stvorio uslove za rad u skladu sa merama Kriznog štaba. To je primer kako preduzetnici uvek treba da imaju inicijativu i poslovanje prilagođavaju aktuelnoj situaciji. Vlada je uvek opremna da izađe u susret i pomogne privredi. Ako još nekome treba pomoć oko rušenja kafića, dovoljno je da mi se javi. Obećavam da ću sve lično organizovati i da će taj problem biti rešen preko noći – poručio je ministar.
Bojan Savić


The post Kafić srušio krov i zidove da bi mogao da radi appeared first on Njuz.net.

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.