Kafa kosu čini sjajnom, briše celulit i osvežava kožu lica

Izvor: Prva.rs, 12.Okt.2014, 03:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kafa kosu čini sjajnom, briše celulit i osvežava kožu lica

Maska za lice
Sastojci: dve kašike mljevene kafe, dve kašike kakaa u prahu, tri kašike punomasnog mleka ili jogurta, jedna kašika meda
Priprema: Sve navedene sastojke treba dobro pomešati i naneti na lice. Nakon što maska odstoji oko 15 minuta treba je isprati mlakom vodom.
Piling za telo
Sastojci: tri kašike taloga od kafe, jedna kašika ulja po želji (maslinovo, kokosovo ili ulje badema), smeđi šećer
Priprema: >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Najpre treba da pomešate sve suve sastojke i potom dodate ulje i malo smeđeg šećera. Dobijenu smesu treba umasirati na kožu, to će ukloniti mrtve ćelije i poboljšati cirkulaciju. Koža će biti glatka i lakše će upijati hranjljive sastojke iz krema.
Maska za kosu
Sastojci: kafa, voda
Priprema: Skuvajte kavu i potom dodajte malo vode. Čim se mešavina ohladi, nanesite je na kosu i stavite plastičnu kapu. Ostavite da deluje 20 minuta i potom isperite. Kafa će ukloniti višak masti, zagladiti kutikule i kosu učiniti sjajnijom.
Maska protiv celulita
Sastojci: šoljica taloga od kafe, pola šoljice belog ili smeđeg šećera, šoljica kokosovog ulja
Priprema: Pomešajte sve sastojke i umasirajte na kritične tačke. Masirajte lagano i postupno prelazite na druga područja. Kafa deluje kao diuretik i izvlači tečnost iz masnih ćelija. To zateže kožu pa se i celulit manje vidi.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.