Kada vidite temu ovogodišnje Met Gale ostaćete U ŠOKU - Poznati ovoga puta U CENTRU potpuno NOVE dimenzije

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 15:01

Kada vidite temu ovogodišnje Met Gale ostaćete U ŠOKU - Poznati ovoga puta U CENTRU potpuno NOVE dimenzije

Ovogodišnja tema zasigurno pomera granice u odnosu na prethodne događaje.

Najvažnija noć mode u godini je pred nama i konačno je najavljena tema Met Gala, sa superzvezdama Zendajom, Dženifer Lopez, Bed Banijem i Krisom Hemsvortom kao ovogodišnjim predstavnicima.

Sada je objavljen zvanični dres kod.

Organizatori su danas saopštili da je zvaničan dres kod za događaj, koji će se održati 6. maja, bašta vremena. Tema je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dobila naziv po kratkoj priči britanskog pisca J.G. Balarda iz 1962. godine, smeštenoj u baštu ispunjenu prozirnim cvećem koje upravlja vremenom, piše CNN.

Usko povezan sa naučnom fantastikom Novog talasa, Balard je često postavljao svoje veoma relevantne distopijske priče u periode ekološke apokalipse ili rastućih tehnologija koje nisu povezane.

Tema prati izložbu The Costume Institute "Uspavane lepotice: Reavakening Fashion", koja će biti izložena u Metropoliten muzeju od 10. maja do 2. septembra. Izložba obuhvata oko 250 predmeta i odevnih predmeta iz obimne arhive Meta, od kojih su mnogi previše lomljivi da bi se mogli staviti na lutke. Umesto toga, najdelikatniji delovi istorije će se pojaviti u visećim staklenim zvonima.

- To je u velikoj meri oda prirodi i emocionalnoj poetici mode. Jedna stvar za koju se nadam da će se ove sezone aktivirati je čulno uvažavanje mode - rekao je za Vogue Andrev Bolton, glavni kustos Vendi Iu Instituta.

Ovogodišnji predstavnici, pored glavne urednice Vogue-a Ane Vintur, uključuju i debitante na Met Gala. Hemsvort će se prvi put pojaviti na događaju, dok će se Zendaja vratiti prvi put posle nekoliko godina. Među počasnim predsedavanjima su kreativni direktor kompanije Loeve Jonathan Anderson i izvršni direktor TikTok Shou Zi Chev.

Složena konceptualna priroda ovogodišnjeg kodeksa oblačenja u suprotnosti je sa prošlogodišnjom proslavom zaostavštine Karla Lagerfelda. Tema Met Gale često se koleba između direktnih retrospektiva (kao što je omaž Kristijanu Dioru iz 1996. i tema iz 1997. posvećena Đaniju Versaćeu) i veštijim, subjektivnijim savetima. Jedna od takvih je bila omiljena tema obožavatelja 2018. godine, tema Nebeskih tela, koja je ohrabrila goste da zarone duboko u bogatu, maštovitom istorijom katolicizma.

Ove godine gosti će imati mnogo živopisnih referentnih tačaka za interpretaciju. U Balardovoj priči, grof Aksel i njegova žena su zarobljeni u svojoj bašti ograđenoj zidom dok se besna rulja okuplja ispred njihovih vrata. Kako cvetovi u bašti venu, oboje su svesni sudbine koja ih čeka.

Srbija Danas/K.L.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.